SBK:n miesten edustusjoukkue päättää perjantaina runkosarjan osalta kauden 2017-18 ja valmistautuu samalla edessä häämöttävään karsintasarjaan.

SBK:n ja SPV:n kakkosjoukkueen kohtalo kuluvan kauden osalta on selvä, mitä siis tulee runkosarjaan. SBK:n pelit jatkuvat karsintasarjassa, jonka vastustaja selviää myöhemmin, kun taas seinäjokelaispoppoon kohtalona on putoaminen sarjaporrasta alemmaksi.

Vaikka siis runkosarjan osalta panoksia ei ole, luvassa on satavarmasti viihdyttävä ottelu. SBK nimittäin valmistautuu tämän ottelun kautta kauden tärkeimpiin peleihin, joissa panoksena on sarjapaikan säilyttäminen, ja SPV puolestaan haluaa satavarmasti päättää urakkansa 2. divisioonassa voitokkaasti.

Monesti parhaita pelejä ovatkin juuri ne, joissa ei ole varsinaista panosta: molemmat joukkueet pääsevät otteluun rentoutuneella asenteella, peli on usein normaalia vapaampaa ja maalipaikkoja nähdään runsaasti molemmissa päissä.

Toki SBK:n kannalta – kuten jo todettua – tämä toimii myös erittäin tärkeänä valmistautumisena tulevaan, joten mitkään avoimien ovien päivät eivät ole varsinaisesti mielessä.

Samalla tämä ottelu on varmuudella kauden toiseksi viimeinen kotiottelu, sillä karsintasarjassa kotietu on toisella joukkueella, joten nyt kannattaa tulla paikan päälle nauttimaan salibandykeväästä vielä, kun se on mahdollista.

Seuraa heitä:

Eero Haapaniemi
SBK
17 ottelua, 7+8=15

Vuonna 2001 syntynyt Eero on vielä todella nuori kaveri, mutta se kypsyys, joka kaukalossa näkyy ottelusta toiseen, antaisi olettaa jotain ihan muuta. Pituutta on reippaat 190 senttiä, ja kun siihen lisätään erinomaiset nopeusominaisuudet, on tässä monessakin mielessä modernin salibandyn ruumiillistuma.

Eero on ottanut kauden edetessä yhä enenevissä määrin roolia ja noussut sitä kautta SBK:n ehdottomien avainpelaajien joukkoon.

Mikael Rahkola
SPV II
11 ottelua, 6+4=10

Kaikkihan nyt Mikaelin muistavat – sen kaverin, joka SBK:n junnuissa nakutti yhteen peliin kymmenen maalia ja siitä huolimatta joutui häviämään ottelun lukemin 10-20. Kuluvaksi kaudeksi opiskelumaailma vei nuorenmiehen Seinäjoelle ja sitä kautta Mikael pukeutui ensimmäistä kertaa urallaan johonkin muuhun kuin SBK-nuttuun.

Saa nähdä pureeko oma koira SBK:ta takamukseen vai joutuuko Rahkola lähteä kotimatkalle tappio niskassaan ja miettien, mitä olisikaan voinut Kauhajoella olla.

 

SBK – SPV II

Pe 02.03.2018, 19:00
Koulukeskuksen sali

Liput: 5 € (alle 12-vuotiaat ilman)