SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue saa tänään lauantaina vieraita Toholammilta, kun vierailulle saapuu edelleen nousukarsintoihin hamuava TU.

SBK on ollut viime aikoina tuloksellisesti alavireinen, mutta esimerkiksi viime ottelussa ilmajokista ISB:tä vastaan ottelu venyi aina jatkoajalle saakka, huolimatta peliin saadusta todella kapeasta rosterista.

Vaikkakin ISB-pelistä mukaan irtosi ”vain” yksi sarjapiste jatkoaikatappion myötä, loi se SBK-leiriin reippaasti vahvaa uskoa omaan tekemiseen. Peli oli jälleen sillä tasolla kuin alkukaudesta – toisin sanoen tässä sarjassa yksikään joukkue ei ole liian kova kaadettavaksi.

Lauantain näytöksessä vastaan asettuu kuitenkin yksi niistä kovimmista joukkueista, kun vieraaksi saapuu Toholammin Urheilijat.

Alkukaudesta todella dominoivaa peliä pelannut TU on ollut tuloksellisesti viime aikoina vaikeuksissa, mutta joka tapauksessa vastassa on eittämättä yksi sarjan parhaista joukkueista. Se taistelee edelleen paikasta pudotuspeleissä, joten panoksiltaan ottelu on jättimäinen vieraille.

Paineet ovatkin isosti TU:n niskassa. Toki myös SBK kaipaa eittämättä pisteitä, mutta ennakkosuosikin asemasta ei ole epäselvyyttä. Toisin sanoen se on mahdollistanut SBK:lle selkeästi vastustajaan paineettomammat lähtökohdat otteluun.

Seuraa heitä:

Anssi Kulmala
SBK
14 ottelua, 8+5=13

Tulisieluisena hyökkääjänä tunnettu Anssi ”Takapiiska” Kulmala on SB Kauhajoen historiassa yksi kaikkien aikojen parhaista pistemiehistä. Viime vuosina joukkueen pelaajavalmentaja on profiloitunut erinomaiseksi kahden suunnan hyökkääjäksi, mutta myös hyökkäyspäässä tapahtuu.

Hyökkäyspäästä puheen ollen viime pelissä vastustajan verkko heilui hattutempun muodossa kolmesti ja itse asiassa meneillään on kolmen ottelun maaliputki, jossa ovat syntyneet tehot 5+0.

Lauri Hyväri
TU
12 ottelua, 23+19=42

Toholammille kuluvaksi kaudeksi siirtynyt Lauri Hyväri kuuluu eittämättä sarjan vaarallisimpiin hyökkäyksiin ja on osa kenties koko Pohjanmaan 2. divisioonan vaarallisinta hyökkäyskentällistä.

Kesken kauden tulleet terveysongelmat verottivat muutaman pelin Hyväriltä, mutta pistekeskiarvolta hän on koko sarjan toiseksi tehokkain pelaaja ja pistepörssin kolmonen. Tämän kaverin kanssa tulee siis olla tarkkana kuin porkkana.

 

SBK – TU

La 17.02.2018, 16:00
Koulukeskuksen sali

Liput: 5 € (alle 12-vuotiaat ilman)