SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue saa sunnuntaina vastaansa sarjataulukossa yhden sijan verran ylempänä olevan HiPan, joten ottelussa on jättimäiset panokset.

Kuluva sarjakausi on ehtinyt vanhentua jo yli kolmasosan verran ja puolestaan puolenvälin krouvi häämöttää enää kahden ottelun päässä. Nämä alkavat olla siis niitä hetkiä, kun jyvät erotellaan akanoista; toisin sanoen jokaisen sarjapisteen merkitys kasvaa ottelu ottelulta.

Tällä hetkellä SBK:n tilanne on se, että pudotuspelipaikalle matkaa on kolmen pisteen verran. Ero on siis enemmän kuin kurottavissa kiinni, mutta samaan aikaan putoamiskarsintapaikkaan on kaulaa vain pisteen verran.

Kuten siis todettua, panokset eivät voisi juuri kovemmat olla.

Todella tasaisessa sarjassa SBK löytyy siis sijalta kuusi ja kolme pistettä enemmän kerännyt HiPa on puolestaan viidentenä. Tappio – kokee sen sitten kumpi ryhmä tahansa – tietäisi matkan hankaloitumista, mitä siis tulee paikkaan kevään tosipeleissä.

Tässä ottelussa toisensa kohtaavat kaksi pirteästi kautensa aloittanutta joukkuetta. Kovinkaan moni ”asiantuntija” ei nimittäin rankannut SBK:ta tai HiPa missään nimessä kärkipäähän, tai edes sen tuntumaan, mutta aivan kärkipään tuntumassa joukkueet joka tapauksessa keikkuvat.

Tarjolla on siis todellinen Kakkosdivarin huippuottelu ja jokainen paikan päälle saapuva SBK-fani saattaa tehdä juuri sen ratkaisevan eron lopputuloksen osalta; näin kävi esimerkiksi viime viikonlopun ottelussa Toholammilla, kun runsaslukuinen ja huikea kotiyleisö sai melkoisen paineen aikaiseksi SBK-leirissä.

Seuraa heitä:

SBK

Eero Haapaniemi

Jokainen on varmasti huomannut SBK:n alakerrassa pitkänhuiskean nuorukaisen, jolla riittää nopeutta ja taitoa. Kyllä, kyseessä on vuonna 2001 syntynyt Eero Haapaniemi, joka on noussut heti tulokaskaudellaan aivan SBK:n edustuksen avainpelaajien joukkoon. Tätä kaveria kannattaa seurata tarkalla silmällä!

Miki Kattelus

Seinäjoen lahja kauhajokiselle salibandylle. Pelaa toista kauttaan SBK:ssa ja ottanut kuluvalla kaudella SBK:ssa johtavan puolustajan tontin. Pelisilmä hakee monen monessa tilanteessa vertaistaan ja sen ansiosta taululla komeilevat kuudesta ottelusta upeat tehot 6+5=11.

HiPa

Hannu Hirvi

Kokkolan Nibacoksessa pitkän ja hienon uran luonut konkarihyökkääjä on ollut kuluvalla kaudella erinomaisessa vedossa. Ilmavaivan – anteeksi, siis ilmaveivin – kanssa kannattaa olla tarkkana. Nähtäväksi jää onko Hirvi ottelun jälkeen kuin peura ajovaloissa yrittäessään löytää tietä takaisin Lohtajalle.

Pauli Peltoniemi

Kuuluu niin ikään joukkueen kokeneeseen osastoon ja tarina on sama kuin edellä mainitulla kaverilla; siirtyi Himangalle pitkän Nibacos-uran päätteeksi. Kyseessä on yksi sarjan tyylikkäimmistä pelaajista jokaisella mahdollisella tavalla, siis todellinen herrasmiespelaaja, ja myös pelitaidot ovat ensiluokkaiset.

HUOM! Ottelu pelataan poikkeuksellisesti vanhassa salissa, eli Yhteiskoulun liikuntasalissa.

 

SBK – HiPa

Su 03.12.2017, 16:00
Yhteiskoulun liikuntasali

Liput: 5 € (alle 12-vuotiaat ilman)
Kausikortit: 20 €