SB Kauhajoen miesten edustusjoukkueen alkukauden otteluohjelma on ollut vähintäänkin haastava, sillä vastassa on ollut kolme kärkiporukkaa.

SB Paapat, MLT ja Nibacos. Siinä on etukäteen sarjan kärkipäähän povattu kolmikko ja SBK on nyt kohdannut näistä joukkueista kertaalleen jokaisen.

Lähtökohtaisesti kyseessä ovat siis vastustajat, joista ei ole niin sanotusti budjetoitu pisteitä, mutta ilahduttavasti niitä on tullut kaksi.

Kyseiset pisteet tulivat viikko sitten pelatussa kotiottelussa MLT:tä vastaan, kun SBK juhli riehakkaasti 7-6-voittoa rangaistuslaukauskilpailun jälkeen.

SBK:n osalta tehokkaimmat pelaajat olivat tehot 1+2 nakuttanut Kristian Heinänen sekä kaksi pistettä mieheen tehneet Lassi Lähdesmäki, Juhani Lehtonen, Anssi Kulmala ja Mikko Keski-Korhonen. Maalilla erinomaisesti torjui puolestaan 30 kertaa torjunut Mika Ollonqvist sekä rankkareilla kaksi koppia ottanut Olli Syrjälä.

Ottelu jäi samalla yli neljä vuotta SBK:n edustusjoukkuetta valmentaneen Marko Ollonqvistin viimeiseksi otteluksi SBK:n käskyttäjänä. Jatkossa Ollonqvist häärii enemmän taustoilla ja samalla keskittyy uusiin haasteisiinsa lajin parissa, Turun alueella.

Kokkolasta ei irronnut yhtikäs mitään

Siinä, missä MLT:stä irtosi siis yllätyspisteet, niitä ei ollut jaossa sarjakärki Nibacosta vastaan. Kokkolalaisnippu pelaa kotiottelunsa aina perjantaisin kello 19:00 alkaen ja se on kautta vuosien tuottanut SBK:lle lisäongelmia, luonnollisesti erinomaisen vastustajan lisäksi, sillä Pohjanmaan 2. divisioonassa juuri Kauhajoelta on selvästikin pisin matka Kokkolaan.

Tämä on näkynyt myös tulostaululla ja niin kävi myös nyt, kun pisteet jäivät Pohjois-Pohjanmaalle numeroin 4-13. Toki joukkueiden keskinäisestä paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä, vaan Nibacos ehdottomasti ansaitsi voiton.

Jatkon suhteen nämä ottelut olisi kuitenkin mukavampi pelata myös kauhajokisesta näkökulmasta inhimillisempään aikaan.

Kokkolassa SBK:n tehokkaimpana hääri jälleen kerran Lehtonen, joka johtaa koko Pohjanmaan 2. divisioonan maalipörssiä ja on pistepörssissä kolmannella sijalla. 28-vuotias laituri naulasi otteluun pisteet 2+1. Muut SBK:n maalintekijät olivat Keski-Korhonen ja Arttu Hakamaa. Maalilla Syrjälä torjui 15 kertaa.

SBK – MLT -ottelun tarkemmat tilastot löydät TÄÄLTÄ.

Nibacos – SBK -ottelun tarkemmat tilastot irtoavat puolestaan TÄMÄN LINKIN kautta.