SBK:n miesten edustusjoukkue kuittasi kauden avausottelussa tulleen niukan tappion hakemalla kaksi pistettä Laihialta, kiitos Juhani Lehtosen tehoillan.

Kauden avausottelussa SB Paappoja vastaan – siis yhtä sarjan suurimmista ennakkosuosikeista – SBK:lla oli omat hetkensä ja toisen erän hurmoksen aikana taululla kävikin SBK:n kolmen maalin johtolukemat. Lopulta vastustaja osoitti kuitenkin, miksi se on yksi sarjan ennakkosuosikeista, kun se kiri ottelussa voittoon ja SBK:n oli tyytyminen niukkaan 8-11-tappioon.

Viime viikonloppu oli Seinäjoella järjestetyn Champions Cupin vuoksi väliviikonloppu, mutta tänään taas mentiin Laihialla, kun SBK matkasi kautensa jatkoaikatappiolla Kokkolan Nibacokselle avanneen FBC Remixin vieraaksi.

Ottelusta oli odotettavissa jo etukäteen todella tiukka ja kuuma vääntö, kuten kaikki viime kauden neljä keskinäistä kohtaamista olivat, ja sellainenhan siitä tulikin.

Maalihanat ottelussa avasi ajassa 3:38 Juhani Lehtonen, mutta kotijoukkue Remix kuittasi tämän ja siirtyi johtoon hieman ennen avauserän puoliväliä. SBK sai kuitenkin erinomaisen päätöksen avauskaksikymppiselle, kun Miki Kattelus ja Lassi Lähdesmäki osuivat erän loppupuolella.

Toiseen erään tuli kuitenkin sisuuntunut kotijoukkue ja hetkessä ottelu oli isännille 4-3. Keskimmäisen erän jälkimmäisellä kympillä Remix karkasi jo 5-3-johtoon, kunnes Lehtonen kavensi illan toisella maalillaan. Ottelu olikin etenemässä näissä lukemissa vankasti kohti erätaukoa, mutta vain 26 sekuntia ennen summeria Remix karkasi jälleen kahden maalin johtoon.

Sinällään loppuun tullut takaiskumaali oli todella harmillinen, sillä SBK oli hallinnut toisessa erässä ottelutapahtumia mielin määrin, pakottaen Remixin muun muassa ottamaan johtoasemassa aikalisän.

Näin ollen SBK:lle jäi kahden maalin takaa-ajomatka päätöserään. Kirivaihdetta siis tarvittiin ja sellainen saatiin silmään ajassa 46:03, kun Niklas Huhtaviita kavensi illan tehopelaajana häärineen Lehtosen toimesta.

Maalin jälkeen molemmilla oli omat paikkansa, mutta lisäosumia ei näyttänyt syntyvän. Niinpä SBK joutui vetää maalivahti Antti Herralan penkin puolelle, hakien tasoitusta ilman maalivahtia. Lopulta riski tuotti tulosta ja Lehtonen tasoitti ottelun vain 19 sekuntia ennen päätössummeria, viimeistellen samalla hattutemppunsa.

Varsinaisen peliajan ollessa tasan, koitti jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata ainoastaan 31 sekuntia, kun Lehtonen kruunasi, Kari Pakkasen illan toisesta syötöstä, SBK:n kirin. Näin ollen SBK lähti kotimatkalle kahden sarjapisteen saattelemana, kun taas Remixin oli tyytyminen yhteen.

SBK:n kausi jatkuu ensi viikon lauantaina ottelulla MLT:tä vastaan ja näissä peleissä on aina melkoisia jännitteitä – pelaahan seinäjokelaisnipun paidassa useampikin kauhajokelaispelaaja.

Ottelun tilastoihin pääset TÄSTÄ linkistä.