SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue avaa sarjakautensa 2017-18 kuluvan viikon sunnuntaina kotiottelulla SB Vaasaa (SB Paapat) vastaan.

Edustusjoukkueen viime kausi oli melkoista vuoristorataa. Ajoittain peli oli hyvinkin uomissaan, mutta epätasaisuus vaivasi koko kauden ajan, jopa otteluiden sisällä.

Lopulta Kauhajoella päästiin kuitenkin maistamaan ensimmäistä kertaa koskaan pudotuspelikiimaa, kiitos suosiollisen sarjajärjestelmän. Vastaan asettui lopulta lähelle Divari-nousua edennyt Kokkolan Nibacos, joka osoittautui liian vahvaksi vastustajaksi, vaikka etenkin kotiottelussaan SBK laittoikin vieraansa todella tiukoille.

Nyt SBK-leirissä on käännetty kuitenkin uusi lehti.

Vaihtuvuutta on ollut aiempaa enemmän, sillä viime kauden joukkueesta peräti yhdeksän pelaajaa vaihtoi maisemaa ja suurimpana syynä tälle oli muutto opiskeluiden perässä uusiin maisemiin.

Lähtijöistä valtaosa on ollut kotoisin muualta kuin Kauhajoelta, joten kauden 2017-18 SBK Edustus onkin entistä vahvemmin kauhajokinen joukkue.

Samalla muutosten tuulet ovat tarjonneet SBK:lle mahdollisuuden ajaa omia junioreita mukaan edustusjoukkueen rinkiin. Toistaiseksi ”ylös” nostettuja pelaajia ovat olleet Eero Haapaniemi, Valtteri Korpi, Mirko Lepistö sekä Roni Sepponen ja heidän myötään kauhajoella lähdetään osittain rakentamaan uutta tulevaisuutta.

– Täytyy tietenkin aina muistaa, että nuorten pelaajien kehitystyön kanssa tulee olla todella tarkkana. Joskus ulkopuoliselle penkityskomennukset jne. saattavat näyttää oudoilta ratkaisuilta, mutta ne ovat osa isompaa kuvaa ja kasvatusprosessia, edustusjoukkueen taustalla toimiva ja valmennuksessa ”osa-aikaisesti” jatkava Marko Ollonqvist avaa.

Edellä mainittu nelikko on treenannut ihailtavaa motivaatiota puhkuen läpi koko kesän, sekä alkusyksyn, ja se on tuottanut pienen ajan sisällä todella paljon tulosta.

– Muutos siihen, kun he tulivat alkukesästä ensimmäisiin treeneihin, on ollut valtava. Töitä toki riittää edelleen ja paljon, mutta tulokset ovat olleet ilahduttavia, pelaajavalmentajana toimiva Anssi Kulmala kehuu.

Viime kaudella SBK:n selkeä tavoite oli selviytyä pudotuspeleihin ja laittaa siellä isommilleen hanttiin. Tässä onnistuttiin, vaikkakin pientä kiertoreittiä pitkin, ja sen varaan on hyvä rakentaa. Sunnuntaina alkavalla kaudella on kuitenkin tarkoitus keskittyä aiempaa enemmän kehitystyöhön ja asettaa tavoitteet sille puolelle.

– Totta kai meillä on omat kilpailulliset tavoitteemme ja kaukaloon ei hypätä, mikäli voitto ei ole mielessä, mutta me haluamme korostaa tällä kaudella ennen kaikkea kahta asiaa: omaa peliämme ja nuorten kaverien ajamista joukkueeseen sisään, Ollonqvist jatkaa.

– Luvassa on satavarmasti jännittävä kausi ja yleisölle riittää tarjottavaa.

Kauden 2017-18 SBK Edustus on vielä aiempaakin selvemmin oman pitäjän joukkue, sillä suurin osa viime kauden jälkeen lähteneistä pelaajista oli kotoisin muista paikkakunnista.

Kausi käynnistyy jo tänään!

SBK:n kausi käynnistyy tänään, kun Koulukeskuksen saliin (huom! älä mene vanhaan saliin ihmettelemään) saapuu vieraaksi SB Vaasan alaisuudessa toimiva SB Paapat.

Vaikka vastustajan nimi herättää lähinnä huvittuneisuutta, kyseessä on kenties koko sarjan suurin voittajasuosikki, joka vilisee entisiä korkeamman sarjatason pelaajia.

SBK:lla on kuitenkin erittäin mukavat muistot viime kauden otteluista, sillä voitot menivät tasan 1-1, molempien ottaessa pisteet kotisalissaan. Kokonaisuudessaan näiden kahden ottelun maaliero kirjattiin kuitenkin SBK:n eduksi 22-20.

Toisin sanoen, molemmissa otteluissa nähtiin todella paljon maaleja – siis käsittämättömästi yli 20 ottelua kohden – joten tätä sunnuntai-illan viihdettä ei kannata missata.

Tervetuloa SBK:n matkaan kaudeksi 2017-18! Koko kauden otteluohjelman löydät TÄÄLTÄ.

 

SBK – SB Paapat

Su 01.10.2017, 16:00
Koulukeskuksen sali

Liput: 5 € (alle 12-vuotiaat ilman)
Kausikortit: 30 € (sis. 9 kotiottelua)