SB Kauhajoen ja Nibacoksen välisestä ensimmäisestä pudotuspeliottelusta muodostui varsin yksipuolinen näytös Kokkolan perjantai-illassa.

Kotijoukkue Nibacos tuli otteluun todellisella ryminällä ja SBK:lla oli vaikeuksia vastata isäntien hurjaan vauhtiin. Jo alusta alkaen myös pudotuspelien henki tuli enemmän kuin selväksi, sillä kaukalossa nähtiin kokkolalaisten toimesta, jos jonkinlaisia koiruuksia, kun tuomarin silmä vältti.

Ensimmäisen nukutun minuutin jälkeen ottelu tasoittui ja molemmilla oli omat maalintekopaikkansa. Ajassa 5:06 pudotuspelikevään ensimmäinen maali näki sitten päivänvalonsa Nibacoksen osuessa ja seuraavaan pariin minuuttiin kotijoukkue takoi pari lisää upeilla laukauksillaan.

SBK:n historian ensimmäisestä pudotuspelimaalista luvan sai vastata runkosarjassakin 20 kaappia tykittänyt Mikko Keski-Korhonen. Kuitti tuli kuitenkin nopeasti, johon kauhajokelaisleiristä vastasi vasta 17-vuotias Lassi Lähdesmäki upealla yksilösuorituksellaan. Nibacos pääsi kuitenkin iskemään avauserään harmittavasti vielä kaksi maalia ja karkasi neljän maalin johtoasemaan.

– Ensimmäinen erä harmittaa kaikkein eniten. Siinä meillä oli mahdollisuudet roikkua paremmin mukana, mutta ne pari maalia tuli ikävästi sitten siihen erän loppuun, valmentaja Marko Ollonqvist pohti.

SBK:n alkukankeuksien jälkeen löytynyt parempi vire siirtyi myös toiseen erään. Toki kotijoukkue hallitsi ottelutapahtumia, mutta oma puolustuspelaaminen oli paljon ensimmäistä erää parempaa ensimmäisten 10 minuutin ajan.

Lopullinen ratkaisu puolen tunnin kohdalla

Jälleen kerran seuraavan maalin, kuten aiemminkin näiden kahden joukkueen keskinäisissä kohtaamisissa, merkitys nousi koko ajan suurempaan asemaan. Lopulta sen iski Nibacos aikaan 30:22 ja sen jälkeen isännät karkasivat lopullisesti.

– Kyllä se oli meille henkisesti kova paikka, turha sitä on kiistää.

Ottelun päätöserään lähdettiin isäntien murskaavista 10-2-johtolukemista. Viimeiselle 20-minuuttiselle SBK-leirissä olikin ainoa tavoite: tehdä siitä ottelun paras erä ja tapella erävoitosta.

Lopulta päätöserä tuottikin enää kolme lisämaalia, Nibacoksen viedessä erän 2-1. SBK:n ainokaisesta kolmannessa erässä vastasi illan toisellaan Keski-Korhonen.

– Kyllä tämä oli meille aikamoinen opintomatka siihen, mitä pudotuspelit oikeasti ovat. Tasoaan täytyy pystyä nostaa runkosarjasta ja fyysinen peli on todella isossa roolissa. Myös tuomarien linja on huomattavasti sallivampi, mistä kertoo se, että kummallekaan joukkueelle ei vihelletty jäähyjä.

– Nyt ainakin tiedetään, että mitä odottaa ottelusarjan toisessa kohtaamisessa ja varmasti ollaan itse valmiimpia siihen vaatimustasoon. Tästä pelistä täytyy nyt poimia paljon asioita talteen, mutta katseet on siirretty jo tukevasti ensimmäiseen kotiotteluun, Ollonqvist jatkaa.

SBK:n parhaaksi pelaajaksi ottelussa valittiin yhden maalin iskenyt Lähdesmäki, joka keräsi myös valmentajan kehut.

– Aivan huikea kaveri. Alkukaudesta sai hyviä pelejä alle kakkosjoukkueessa ja samaan aikaan treenasi meidän kanssa. Sitten tulee sisään edustukseen, parantaa koko ajan ja on ollut oikeasti viime aikoina yksi meidän parhaista pelaajista – tässä ottelussa heittämällä paras.

– Kun vain jaksaa jatkaa tuota pyyteetöntä työntekoa jatkossakin, niin lopputulos sen kuin paranee. Lassista tulee moni kuulemaan tulevaisuudessa!

SBK-leiristä irtoaa, kuin yhdestä suusta, vielä terveiset tulevaa varten.

– Kotiyleisön tukea tarvitaan. Me siis toivotaan, että lehterit ovat täynnä, kun edessä on ensimmäinen pudotuspeliottelu kotisalissa koskaan, joukkueen pyyntö kajahtaa ilmoille.

Ottelun tilastot:

05:06   1-0   Salo (Lokasaari)
05:58   2-0   Palovaara (Kinnunen)
07:33   3-0   Honkaniemi
11:10   3-1   Keski-Korhonen (Huhtaviita)
12:44   4-1   Kauppila (Kinnunen)
16:55   4-2   Lähdesmäki (Kattelus)
17:45   5-2   Palovaara (Honkaniemi)
19:13   6-2   Kinnunen (Hyyppä)
30:22   7-2   Tilus (Salo)
31:47   8-2   Poutanen (Kauppila)
33:10   9-2   Salo (Lehtinen)
36:15   10-2   Lokasaari (Lehtinen)
41:47   11-2   Salo
55:21   12-2   Palovaara
55:46   12-3   Keski-Korhonen (Lehtonen)

Torjunnat:

Mika Pirttimäki (Nibacos) 4+2+3=9
Mika Ollonqvist (SBK) 8=8 (vaihto ajassa 20:00)
Olli Syrjälä (SBK) 5+6=11 (sisään ajassa 20:00)

Jäähyt:

Nibacos 0x2 min
SBK 0x2 min