SB Kauhajoki kohtaa seurahistoriansa ensimmäisessä kotisalissa pelattavassa pudotuspeliottelussa Kokkolan Nibacoksen.

Joukkueet aloittivat pudotuspelisarjansa viikko sitten perjantaina Kokkolassa. Runkosarjan jälkeen ykkössijaa juhlinut Nibacos oli ottelussa parempi lukemin 12-3 ja otti näin ollen ensimmäisen kiinnityksen paikkaan pudotuspelien 2. kierroksella.

SBK:lle tarjoutuu kuitenkin mahdollisuus tasoittaa ottelusarja nyt tulevana lauantaina, kun kokkolalaiset saapuvat vieraaksi Yhteiskoulun parketille, ja sitä kautta pakottaa sarja kolmanteen otteluun.

Mutta, mitkä ennakkoasetelmat sitten ovat tulevaan koitokseen?

– Ennakkosuosikki on ennakkosuosikki, eihän se siitä miksikään niin sanotusti yhdessä yössä muutu. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että ei me oltaisi ensimmäinen, toinen tai edes tuhannes joukkue urheilussa, joka altavastaajana kykenee lyömään ennakkoon suuremman vastustajansa, valmentaja Marko Ollonqvist paaluttaa.

– Niin kauan, kuin otteluita on jäljellä ja pelikellossa on aikaa, me uskomme itseemme. Sanoi siihen sitten kuka tahansa, mitä tahansa meidän mahdollisuuksista, niin totta kai me lähdetään voittamaan. Miksi muuten me tätä tehtäisiin?

Vaikuttaisi siltä, että SBK-leirissä on osuttu kiukkusuoneen ja nyt mennään, eikä meinata. Onko näin?

– Kyllä tässä on nyt aika kaivaa kynnet esiin ja teroittaa kulmahampaat. Me halutaan jättää kaikki, mitä irtoaa, lauantaina kentälle. Sitten 60 minuutin jälkeen nähdään, että mitkä lukemat taululla on. Meidän tavoite on se, että sunnuntaina pallo pyörähtää Kokkolassa peliin.

Mitenkäs sitten Nibacos, joka oli ensimmäisessä ottelussa kohtuullisen dominoiva ja otti selkeän voiton, voidaan kaataa?

– Meillä on monta pientä asiaa, joita me voidaan parantaa. Niistä pienistä asioista muodostuukin sitten isompi kokonaisuus. Oppirahat on nyt makseltu ja nyt on aika tuoda se meidän paras osaamisemme esiin. Meillä on nyt kaikki katseet ennen kaikkea siinä omassa tekemisessä.

– Nibacos-leiristä todettiin ensimmäisen pelin jälkeen, että heillä napsahti enemmän tai vähemmän kaikki palaset kohdalleen. Meidän pelistä ei voi sanoa samaa, mutta nyt haetaan sitä kauden parasta suoritusta tähän peliin. Ei meillä ole tässä kenellekään muulle, kuin itsellemme todisteltavaa, koska me tiedetään, että me voidaan parantaa, Ollonqvist päättää.

Pudotuspelit 2017
1. kierros

SBK – Nibacos

Lauantaina 18.3.2017, klo 19:30
Yhteiskoulun liikuntasali

Liput 5 euroa
Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Tervetuloa!