SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue puhisi kiukkua kalenterivuoden 2016 viimeisen ottelun alla ja se näkyi positiivisessa muodossa myös tulostaululla.

Edustus päästi niin sanotun joulukuun tasauskierroksen ensimmäisessä kohtaamisessa pisteet livahtamaan Remixin suuntaan Laihialla. Tappion jälkeen SBK-leirissä päätettiin yhteistuumin, että tällaiseen ei kotiottelussa mahdollisuutta tarjota, ja tuo päätös myös piti.

SBK hankkikin turvallisen 4-0-johdon ensimmäisen vajaan 16 minuutin aikana, kun Topias Lehtola, Mikael Rahkola, Mikko Keski-Korhonen ja Jarkko Kriikkula iskivät maalin mieheen. 4-0-osuman jälkeen tuomaristolta livahti ikävästi silmien ohi Remixin korkealla mailalla iskemä kavennusmaali ja erätauolle lähdettiin tilanteessa 4-1.

Toisen erän puolivälin tuntumassa vieraat hiipivät maalin päähän, mutta peli oli koko ajan SBK:n kontrollissa ja erän loppupuolella Niklas Huhtaviita sekä illan toisen osumansa iskenyt Rahkola palauttivat isännät takaisin neljän maalin karkumatkalle.

Päätöserässä SBK puolusti hienosti johtoasemaansa. Maaleja syntyi lopulta neljä, molempien joukkueiden osuessa vuorotellen kahteen kertaan, ja näin ollen loppulukemat olivat SBK:lle 8-4. SBK:n kahdesta viimeisestä maalista vastasivat Juhani Lehtonen ja Arttu Hakamaa.

– Ei me mitään kauden parasta suoritusta tässä tehty, mutta perussuorittaminen oli korkealla tasolla ja kyllä meillä oli tiedossa, että sillä pelillä me myös Remix kaadetaan. Kyllähän myöskin se edellisen viikonlopun peli toi ylimääräistä latausta peliin meidän osalta, valmentaja Marko Ollonqvist pohti pelin jälkeen.

– Jo oikeastaan siinä kohtaa, kun Lehtola kiskaisi 1-0-maalin, aivan kuten kauden avanneessa kotiottelussa Remixiä vastaan, sitä tiesi, että tämä on meidän peli. Joitain muutoksia täytyi Remixin 4-1- ja 4-2-kavennusosumien jälkeen tehdä ja sitä kautta toivuttiin niistä hienosti.

SBK:lle tulee nyt noin kuukauden mittainen tauko peleistä. Seuraava ottelu on kotona lauantaina 14. tammikuuta, kello 16:00, kun vastaan saapuu sarjakolmonen SB Vaasa II, jolle edustus hävisi niukasti Vaasassa lukemin 13-12.

Ottelun tilastot:

01:56   1-0   Lehtola (Kiviluoma)
10:22   2-0   Rahkola (Juupaluoma)
14:36   3-0   Keski-Korhonen (Pakkanen)
15:04   4-0   Kriikkula (Olkkonen)
16:35   4-1   Andsten (Rantala)
28:54   4-2   Ma. Kuru (Andsten)
36:36   5-2   N. Huhtaviita (Hakamaa) AV
37:13   6-2   Rahkola (Pakkanen)
43:02   7-2   Lehtonen (Kattelus)
47:48   7-3   Kallio (Koski)
48:13   8-3   Hakamaa (Kiviluoma)
53:57   8-4   Keko (Kallio)

Torjunnat:

Mika Ollonqvist (SBK) 7+6+10=23
Miika Kuru (Remix) 7+13+8=28

Jäähyt:

SBK 2×2 min
FBC Remix 2×2 min

Ottelukooste: