SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue pelasi menneellä viikolla kaksi sarjapeliä ja valitettavasti hävisi ne molemmat, joista jälkimmäisen erittäin kirvelevästi.

SBK lähti hakemaan viime viikolta kahta voittoa, kun se matkasi ensiksi keskiviikkona SPV:n vieraaksi ja heti lauantaina vastassa oli FBC Remix, Laihialla.

Ensimmäisessä ottelussa SBK jäi erittäin fiksusti pelanneen SPV:n jalkoihin. Seinäjokiset iskivät tasaiseen tahtiin maaleja, eikä kauhajokelaisnippu syttynyt Seinäjoen Urheilutalon kirkonomaiseen hiljaisuuteen missään vaiheessa.

Ottelusta ei jäänytkään juuri jälkipolville kerrottavaa, sillä vahvassa vireessä viime ajat ollut SPV oli lopulta parempi selvin numeroin 12-4. SBK:n maaleista vastasivat kahdesti osunut Kristian Huhtaviita ja kaksikko Topias Luhtala & Mikael Rahkola.

Jäähyt koituivat kohtaloksi

Viikon toisessa ottelussa ja siinä vielä selkeästi merkityksellisemmässä vastassa oli siis Remix, jonka SBK kaatoi kauden avausottelussa kotisalissaan jatkoajalla 7-6. Ottelun alku lupailikin hyvää, sillä ”mustavalkoinen” hallitsi ottelutapahtumia mielinmäärin ja siirtyi myös johtoon ajassa 4:04, Juha Kulmalan osumalla.

Sitten koitti kuitenkin musta hetki: ensiksi pallo päätyi ikävästi täysin vaarattomassa tilanteessa omasta pelaajasta maaliin ja sen jälkeisen momentumin Remix käytti iskien myös kaksi seuraavaa osumaa. Tämän jälkeen valmentaja Marko Ollonqvist käytti aikalisänsä ja ottelu kääntyi takaisin SBK:n hallintaan. Sen seurauksena kolme seuraavaa osumaa merkittiin kauhajokisille, kun Arttu Hakamaa, Tuomo Juupaluoma ja Juha-Matti Kiviluoma osuivat kukin vuorollaan.

Toinen erä etenikin sitten samoissa SBK:n 4-3-johtolukemissa lähes puoleenväliin, kunnes isännät käyttivät hyvän vaiheen ottelussa hyväkseen, tasoittaen ottelun. SBK löysi kuitenkin lääkkeet vastustajan muuttamaan pelitapaan ja nopeassa tahdissa Juha Kulmala ja Mikko Keski-Korhonen veivät joukkueensa kahden maalin karkumatkalle.

Vajaa neljä minuuttia ennen erän loppua SBK:lle koitti jälleen hieman vaikeampi hetki, kun Remix iski 10 sekuntiin kahdesti. Sitä seurasi vahinkojäähy, kun Kristian Huhtaviidan maila osui vahingossa kyyryssä ollutta vastustajaa kasvoihin ja lopputuloksena oli viiden minuutin alivoima. Sen Remix hyödynsi nopeasti ja nopeasti se pääsi kahden miehen ylivoimalle kahdeksi minuutiksi, Ville Ojalan lähtiessä istunnolle korkesta mailasta.

Remix hyödynsi kahden miehen ylivoimansa, ja kun se jatkoi jäähyjen myötä saamaansa momentumia, oli tilanne taululla vajaan kahdeksan minuutin pelaamisen jälkeen jo 10-6. Tässä kohtaa SBK muutti taktiikkaansa ja se tuotti tulosta, kun Juha Kulmala ja Miki Kattelus toivat SBK:n kahden maalin päähän. Remix kuitenkin kuittasi pari minuuttia myöhemmin, ja kun SBK ei vahvasta hallinnastaan huolimatta kyennyt enää kuin Kari Pakkasen iskemään yhteen kavennusmaaliin, jäivät pisteet Remixille maalein 11-9.

SBK:lle tarjoutuu kuitenkin nopeassa tahdissa mahdollisuus revanssiin, sillä joukkueet kohtaavat seuraavan kerran Kauhajoella jo kuluvan viikon sunnuntaina, kello 16 alkaen.