SBK:n taistelu kotisalissa SB Vaasa Young Boysia vastaan jäi valitettavasti vajaaksi, kun pisteet matkasivat Vaasaan numeroin 7-9.

SBK sai otteluun haluamansa alun, kun se ajassa 7:37 johtoon Kari Pakkasen maalilla. SB Vaasa iski seuraavat kaksi maalia, joista toisen ylivoimalla, kunnes kotijoukkue niittasi Juhani Lehtosen toimesta pukukoppimaalin vain viisi sekuntia ennen erätaukoa.

Myös toisen erän alku jatkui tasaisissa merkeissä ja ensimmäiseen vajaaseen kahdeksaan minuuttiin nähtiin neljä maalia: ensiksi vieraat siirtyivät johtoon, mutta tämän jälkeen Anssi Kulmalan ja Mikko Keski-Korhosen maalit käänsivät johtoaseman SBK:lle. Tasoitusmaali tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin.

Juuri ennen puolenvälin krouvia Keski-Korhonen vei illan toisellaan, ja kauden 10 osumallaan, SBK:n viimeistä kertaa ottelussa johtoon. Vieraat kuittasivat johtomaalin kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa.

Erän loppupuolella SBK-vahti Olli Syrjälä pysäytti rangaistuslaukauksen, mutta tällä kertaa erän loppuun osui SB Vaasa, kun 5-6-maali syntyi avauserän tapaan viisi sekuntia ennen taukoa.

Lopulta päätöserän avauskymppi koitui kauhajokisten kohtaloksi, kun ryminällä erään tullut vaasalaislauma osui kolmesti. Ottelun lopussa SBK väsäsi vielä Miki Katteluksen ja Anssi Kulmalan toimesta kaksi kavennusmaalia, mutta se ei riittänyt.

– Samaa virttähän tässä toistellaan, mutta kun totuudelle ei mahda mitään: me ei olla edelleenkään 60 minuuttia hereillä, vaan annetaan yksittäisten mustien hetkien tuhota koko ottelu, SBK-valmentaja Marko Ollonqvist totesi suivaantuneena ottelun jälkeen.

– Meille tarjottiin tänään voittoa, mutta ei maistunut. Me ei oikein tällä hetkellä myöskään osata ratkaista otteluita ja pitää johtoasemaa. Seuraavaksi meillä on peli kovakuntoista SPV:tä vastaan Seinäjoella ja sen jälkeen elintärkeät kaksi matsia FBC Remixiä vastaan. Neljä pistettä on minimitavoite, mutta kuusi me halutaan ottaa.

SBK on kauden aikana hakenut ketjumuutoksilla ratkaisuja ongelmiinsa, joskin viime pelit on menty samoilla koostumuksilla. Edessä saattaa olla kuitenkin muutoksia.

– Seuraava peli on viimeinen sauma näillä kentillä. Mikäli meidän puolustuspelaamisen taso ei nouse, niin sitten muutoksia on luvassa satavarmasti.

Paniikkinappulaa SBK-leirissä ei olla kuitenkaan vielä painettu.

– Kyllä tässä ollaan paljon asioista puhuttu ja palavereita pidetty, mutta kaikki lähtee treenaamisen kautta, se on tosiasia. Puhuminen totta kai auttaa, mutta kyllä meidän on petrattava ennen kaikkea sekä treeneissä että peleissä.

– Eihän me tuloksellisesti olla siellä missä halutaan, mutta pienistä nämä jutut ovat kiinni. Paljon ollaan pelattu niin sanottuja maalin pelejä, jotka toki usein repeävät lopussa suuntaan tai toiseen, ja valitettavasti ne ovat meidän kohdalla kääntyneet sinne väärään suuntaan, Ollonqvist päättää.

Ottelun tilastot:

07:37   1-0   Pakkanen (Kattelus)
12:21   1-1   Pienimäki (Ahtilinna)
16:46   1-2   Ikkala (Kupiainen) YV
19:55   2-2   Lehtonen (Pakkanen) YV
21:09   2-3   Hannu (Hagelberg)
24:43   3-3   A. Kulmala (Kiviluoma)
24:59   4-3   Keski-Korhonen (N. Huhtaviita)
27:42   4-4   Seppänen (Ikkala)
29:37   5-4   Keski-Korhonen (Pakkanen)
29:52   5-5   Vuorinen (Peräsalo)
39:55   5-6   Kupiainen (Ikkala)
40:57   5-7   Olli (Hannu)
47:41   5-8   Seppänen (Kupiainen)
49:14   5-9   Hagelberg (Hannu)
54:28   6-9   Kattelus (Kiviluoma)
59:12   7-9   Pakkanen (A. Kulmala)

Torjunnat:

Olli Syrjälä (SBK) 12+12+8=32
Mikko Lybeck (SB Vaasa Yb) 10+7+9=26

Jäähyt:

SBK 2×2 min
SB Vaasa Yb 1×2 min

Ottelukooste: