SBK:n miesten edustusjoukkue palaa kotipyhättöönsä kolmen viikon mittaisen tauon jälkeen, kun vierailulle saapuu joukko vaasalaisia.

Yhteiskoulun salissa tärähtää tänään kello 19:30 laatusalibandyn merkeissä, kun SBK kohtaa erittäin tärkeässä 2. divisioonamatsissa SB Vaasa YB:n.

Joukkueet löytyvät sarjataulukosta perättäisiltä sijoilta, vieläpä tasapisteissä, joten edessä on hyvin todennäköisesti äärimmäisen tasainen kamppailu.

– Jos nyt oikein muistan tästä historian varrelta, niin aina meidän keskinäiset ottelut ovat olleet tasaisia. Ja mitään muuta en odota tältäkään peliltä. Molemmat joukkueet tarvitsevat nämä kaksi jaossa olevaa sarjapistettä ja niistä tullaan taistelemaan kynsin hampain, SBK:n valmentaja Marko Ollonqvist näkee ottelun alla.

– Tämä käynnistää meidän osalta todella tärkeän neljän ottelun mittaisen jakson ja sen osalta meillä on tasan tarkkaa yksi tavoite: Neljän ottelun voittoputki. Eikä se ole mitään haihattelua, vaan täysin realistinen tavoite. Tietenkin yksittäisissä otteluissa voi tapahtua ihan mitä tahansa, mutta me halutaan todella voittaa ja sen täytyy näkyä kaukalossa huomenna.

Mutta millainen joukkue sitten vastaan astelee?

– Nuori ja taitava nippu. Meidän täytyy omalla fysiikallamme laittaa heidät ahtaalle ja samalla ottaa sekä aika että tila pois. Sitä kautta me päästään kiinni peliin kaikkein parhaiten.

SBK lähtee otteluun lähes täydellä rosterillaan. Sivussa ovat ainoastaan parhaillaan reserviupseerikoulussa oleva Joonas Sjöblom, joka palaa SBK:n vahvuuteen vasta vuodenvaihteessa, kokenut Eero Kaski, jolla työkiireet rajoittavat vahvasti pelaamista sekä henkilökohtaisten syiden vuoksi poissa oleva maalivahti Antti Herrala. Kokoonpanon ulkopuolella huilaavat tällä kertaa Lassi Lähdesmäki ja Ville Ojala.

Unohtaa ei sovi myöskään Movember-kampanjaa, johon SBK osallistuu lahjoittamalla puolet ottelun lipputuloista syövän vastaiseen työhön.

– Kyllä se tuo vielä oman virtapiikkinsä meille. Tässä pelataan sarjapisteiden lisäksi hienon asian hyväksi ja samalla myös kunnioittaen läheisiä ihmisiä, jotka syöpäsairaudet ovat meiltä vieneet, Ollonqvist päättää tunteikkaana.

Movember-kampanjaan voit tutustua lisää TÄÄLTÄ.

 

SBK – SB Vaasa YB

Lauantaina 19.11.2016, kello 19:30
Yhteiskoulun liikuntasali
Liput 5 euroa
Kausikortit 20 euroa