SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue lähtee mukaan maailmanlaajuiseen Movember-kampanjaan, jonka tehtävä on taistella erityisesti eturauhassyöpää vastaan.

Kun SBK pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 19. marraskuuta, kello 19:30, lahjoitetaan ottelun lipputuloista puolet Movember-kampanjalle.

– Haluttiin antaa oma panos tärkeälle syövänvastaiselle työlle. Movember istuu meille kaikkein parhaiten erilaisista hyväntekeväisyyskampanjoista, koska me pelaamme nimenomaan miesten sarjassa, edustuksen valmentaja Marko Ollonqvist avaa.

– Meillä jokaisella on näitä valitettavia kokemuksia syövästä elämämme varrelta, ja kuten totesin, niin meille osallistuminen Movember-kampanjaan istuu miesjoukkueena kaikkein parhaimmin. Tarkoitusperänämme on kuitenkin ennen kaikkea taistella kaikkia eri syöpämuotoja vastaan.

Vuoden 2016 osalta Movember- ja syöpäsäätiön kampanja kulkee nimellä ”Pelasta miehet!”

Otteluisäntänä toimii Kesport Kauhajoki.

Lippujen hinta ottelussa on normaaliin tapaan viisi euroa ja jokaisesta myydystä lipusta siis 2,5 euroa lahjoitetaan suoraan syöpäsäätiölle.

Mikä on Movember?

Movemberin tehtävänä on kerätä varoja ja edistää ihmisten tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä. Movember on yhdistelmä englanninkielisistä sanoista ”November” (marraskuu) ja ”moustache” (viikset).

Käytännössä ottaen siis miehet kasvattavat joko ”kauniit” viikset ylähuulen päälle tai vaihtoehtoisesti antavat parran kasvaa jokaiseen mahdolliseen suuntaan, herättääkseen ikään kuin huomiota, muun muassa katukuvassa.

Miesten sairauksista puhutaan julkisuudessa valitettavan vähän ja nimenomaan syöpäsairauksista eturauhassyöpä on miesten yleisin syöpä.

Esimerkiksi vuonna 2010 eturauhassyöpään sairastui virallisten tietojen mukaan 4 700 miestä ja heistä 845 menehtyi sairauden seurauksena.

Movember-kampanjaan ja esimerkiksi lahjoitusmahdollisuuksiin pääset tutustumaan seuraavien linkkien kautta:

Miesten terveys
Liity tukijoukkoihin

Uusi versio Matti Eskon legendaarisesta Rekkamies-kappaleesta – video

Mobember-kampanjaa varten on erikseen tehty myös kappale, joka kulkee nimellä ”Viiksimies”. Laulu on uusi versio Matti Eskon todella tunnetuksi tulleesta Rekkamies-kappaleesta. Hän myös itse on mukana laulussa ja musiikkivideolla.

Matti Eskon lisäksi mukana ovat sellaiset tunnetut artistit kuin Pete Parkkonen, Arttu Wiskari ja Stig.