SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on käynyt viimeisen reippaan kuukauden aikana lävitse kauden haastavimman rupeaman.

Kyseisen aikajakson aikana SBK on kohdannut kaikki sarjan neljä kärkiporukkaa. Jokainen otteluista on päättynyt tappioon, mutta siitäkin huolimatta ne ovat tarjonneet paljon enemmän positiivista kuin negatiivista.

– Jos tässä nyt katsoo näitä kauden viittä ensimmäistä ottelua, niin Remix kaadettiin kotona, Vaasassa oltiin maalin päässä isosta yllätyksestä, MLT-leiristäkin myönnettiin, että oltiin ottelussa niitä vastaan 40 minuutin ajan parempia ja Nibacos laitettiin Kokkolassa todella ahtaalle, valmentaja Marko Ollonqvist perkaa läpi alkukautta.

– Ollaan siis osoitettu niin itselle kuin muillekin, että meillä on rahkeet vaikka ja mihin. Koko ajan meidän päätähtäin on ollut se, että keväällä ollaan kunnossa, ja kyllä tässä ihan aikataulussa ollaan sitä kohti menemässä.

Niin, ainoa ongelma on oikeastaan ollut se, että sitä täyttä 60-minuuttista ei ole vielä meinannut löytyä, joskin Kokkolan reissu perjantaina taisi muuttaa tämänkin asian.

– Ehdottomasti muutti. Ensinnäkin saatiin nyt meidän puolustuspeli toimimaan ja aivan täysin maalin peli oli kyseessä. Sitten vain lopussa lukemat aina hieman repeävät ja se kuuluu urheilun luonteeseen, kun toinen ajaa takaa johtoasemaa ja toinen taas kyttää siinä kohtaa niitä omia tilaisuuksiaan.

– Ainoa kunnon huti meille tuli kotona TU:ta vastaan. Siinä oltiin kyllä täysin lampaita ja ei todellakaan ansaittu pelistä mitään. Mutta Vaasasta oltaisiin ehdottomasti ansaittu voitto ja kyllä MLT:stä tai Nibacoksesta olisi ollu niin ikään paikka ottaa ne pisteet.

Seuraavana edessä päävastustajat

Nyt, kun ottelut neljää kärkipään joukkuetta vastaan syyskierroksen osalta ovat takana päin, vastaan astelevat seuraavaksi päävastustajat SB Vaasa Yb, SPV II ja FBC Remix kahdesti.

– Ne ovat meille oikeasti hyvät mittarit sen suhteen, että missä mennään. Kuten sanoin, niin kevääseen tässä tähdätään ja kärkipään porukat on tarkoitus haastaa toden teolla kevätkierroksella. Keskikastin porukat ovat tässä kohtaa kautta niitä meidän päävastustajia, Ollonqvist jatkaa.

– Meillä on nyt tässä neljän ottelun tappioputki, mutta en näe tilannetta ollenkaan pahana, koska tavallaan jopa pisteitä tärkeämpää meille on pelin kehittyminen. Ja uskon vakaasti siihen, että vaikka seuraavassa neljässä matsissa vastassa onkin haastavat joukkueet, meillä on täydet saumat kääntää kausi tässä kohtaa neljän ottelun voittoputkeen.

Niin, oikeastaan tässä kohtaa olisikin tärkeää pystyä siihen, vaikka helppoa se ei tule olemaan. Se nimittäin pitäisi eittämättä kurssin oikeana.

– Kyllähän tämä sarja on oikeasti niin tasainen, että mitä tahansa voi tapahtua. Mennään siis ottelu kerrallaan, mutta kyllä me tässä jatkuvasti seuraillaan tavoitteidemme toteutumista ja sitä, että missä kohtaa aikataulullisesti mennään, Ollonqvist päättää.

Ottelukoosteet & haastattelut (MLT & Nibacos)

SBK – MLT – ottelukooste:

SBK – MLT – pelaajahaastattelut:

Nibacos – SBK – ottelukooste (Nibacos Kokkola Ry:n materiaalia):

 

SBK – SB Vaasa Yb

Lauantaina 19.11., kello 19:30
Yhteiskoulun liikuntasali
Liput 5 euroa
Kausikortit 20 euroa