SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue sai haluamansa voitokkaan alun kauteen, vaikka se vaikeuksien kautta tulikin.

SBK:n miesten edustusjoukkue kohtasi kauden avauspelissään Yhteiskoulun saliin vieraaksi tulleen FBC Remixin. Ottelu oli odotetun vaikea, ja hieman hermostunut, kuten niin usein kauden avauspelien kohdalla on.

Ottelun avauserä oli tasainen vääntö, jossa kotijoukkue oli ehkä hieman niskan päällä. Kapteeni Topias Lehtolan, Mikko Keski-Korhosen ja Niklas Huhtaviidan osumilla tilanne oli ensimmäisen 20 minuutin jälkeen isännille 3-2, Juho Kallion ja Ilkka Salosen vastatessa vieraiden maaleista.

Toiseen erään SBK haki vahvaa alkua ja vielä voimakkaampaa pallollista hallintaa otteluun. Totuus oli kuitenkin täysin päinvastainen, sillä isäntien passiivinen peli käänsi ottelun kulun täysin Remixin eduksi. Seuraavista kolmesta osumasta vastasikin vierasjoukkue, kun ensiksi Salonen tasoitti illan toisella osumallaan ottelun ja sen jälkeen Markus Kurun ja Jussi Keon maalit veivät Remixin kahden maalin karkumatkalle. Edes välissä otettu kotijoukkueen aikalisä ei kääntänyt ottelun suuntaa.

Keskimmäisen erän loppuun, ja tarkemmin sanottuna viimeiselle vitoselle, SBK löysi jälleen oman peli-ilmeensä. Se konkretisoitui myös tärkeiksi maaleiksi, kun ensiksi Anssi Kulmala toi isännät maalin päähän ja ajassa 37:32 Keski-Korhonen tasoitti ottelun.

Hyvä toisen erän loppu siivitti kotijoukkueen vahvaan lentoon myös päätöserän alussa, kunnes virhe omalla alueella maksoi ja Ville Keko pääsi kuin varkain viemään vieraat takaisin johtoon.

Seuraavat tilastomerkinnät saatiin ajassa 50:04, kun Remixin Saloselle ja SBK:n Anssi Kulmalalle tuomittiin maalinedushässäkän jälkeen jäähyt. Ikävä asia kotijoukkueen kannalta oli kuitenkin se, että vieraat selvisivät ainoastaan kaksiminuuttisella ja SBK:lle tuomittiin kärsittäväksi viiden minuutin jäähy.

Isäntäjoukkue pelasi kuitenkin erinomaista alivoimaa ja sen jälkeen, ajassa 56:45 vieraiden Jarno Lehtonen tarjosi ratkaisun avaimet SBK:n kouraan, ottamalla kaksiminuuttisen mailaan lyömisestä. Jäähy ehti vanhentua vain 26 sekuntia, kun Joonas Sjöblom antoi ruoskansa laulaa, tasoittaen ottelun.

Lopulta ottelu eteni jatkoajalle, tarjoten lähes täpötäydelle yleisölle huikean huipennuksen. Ennen jatkoajan alkua SBK-leirissä peräänkuulutettiin vahvasti pallollisen hallinnan merkitystä ja isoilta osin kotijoukkue kontrolloikin jatkoajan kulkua. Lopulta hallinta konkretisoitui myös maaliksi, kun upean vastahyökkäyksen päätteeksi pakin paikalta upean nousun takatolpalle tehnyt Topias Luhtala iski pallon Remix-maaliin, Tuomo Juupaluoman kauniista poikittaissyötöstä.

Näin ollen SBK otti tililleen täyden pistepotin, kun taas vastustajana toimineen Remixin oli tyytyminen nollaan sarjapisteeseen.

Tässä kohtaa, koko SBK:n puolesta, on kiitettävä huikeaa yleisöä, joka oli saapunut paikalle. Te loitte kotipyhättöömme kerrassaan huikean tunnelman ja tästä on erinomainen jatkaa yhteistä tietä eteenpäin!

Ottelun tilastot:

04:43   1-0   Topias Lehtola (Miki Kattelus)
07:05   1-1   Juho Kallio (Jussi Keko)
08:56   1-2   Ilkka Salonen (Jaakko Pienimäki)
10:07   2-2   Mikko Keski-Korhonen (Kari Pakkanen)
15:39   Erl   Juhani Lehtonen
17:47   3-2   Niklas Huhtaviita (Keski-Korhonen)
20:12   3-3   Ilkka Salonen (Juho Kallio)
21:22   3-4   Markus Kuru
34:17   3-5   Jussi Keko (Juho Kallio)
36:23   4-5   Anssi Kulmala (Joonas Sjöblom)
37:32   5-5   Mikko Keski-Korhonen (Juhani Lehtonen)
45:36   5-6   Ville Keko
57:11   6-6   Joonas Sjöblom (Niklas Huhtaviita) YV
63:53   7-6   Topias Luhtala (Tuomo Juupaluoma) VoM

Torjunnat:

Antti Herrala (SBK) 15+11+4+1 = 31
Miika Kuru (Remix) 10+4+10+1 = 25

Jäähyt:

SBK 1×5 min
Remix 3×2 min

Ottelukooste:

Valmentajien haastattelut: