SB Kauhajoen edustusjoukkue kohtaa tänään, sunnuntaina, kello 16:00 käynnistyvässä sarja-avauksessa FBC Remixin.

Kauden 2016-17 osalta edustusjoukkueen h-hetki alkaa lähestyä. SBK nimittäin isännöi huomisessa sarja-avauksessaan FBC Remixiä, joka sijoittui viime kaudella Pohjanmaan 2. divisioonassa kahdeksanneksi.

SBK ja Remix tulevat alkavan kauden aikana kohtaamaan toisensa peräti neljä kertaa, sillä paikallisvastustajat kohtaavat toisensa keskenään ylimääräiset kaksi kertaa, niin sanotun tammikuun tasauksen merkeissä. Sinällään avausottelussa lähdetäänkin hakemaan vahvoja ennakkoasetelmia joukkueiden keskinäisiin mittasuhteisiin.

Vastustajasta riippumatta, hyvä kauden alku on usein kultaakin arvokkaampi asia. Näin näkee edustusta valmentava Marko Ollonqvist.

– Kyllähän se on todella tärkeää saada vahva alku kauteen. Positiivisesta avauspelistä saa vahvan alkusysäyksen koko kaudelle, joten kyseessä on heti alkuun erittäin tärkeä ottelu.

– Täytyy myös muistaa, että me tullaan kohtaamaan paikallisvastustajaksemme luokiteltava Remix kauden aikana peräti neljä kertaa, joten tässä tarjoutuu hyvä sauma ottaa heti henkinen yliote heistä.

SBK:n valmennusjohto on lanseerannut kaudeksi 2016-17 täysin uuden pelisysteemin, joka on ollut aktiivisessa käytössä kauden harjoitusotteluiden aikana.

– Viime kausi pystyttiin mennä vielä kohtuullisen mallikkaasti vanhalla systeemillä, mutta kyllä se oli meille itsestäänselvyys, että mikäli me mielimme kakkosdivarissa menestyä, pelisysteemiä on muutettava.

– Oman aikansa sen iskostuminen pelaajien selkärankaan on ottanut ja edelleen hommia riittää. Täytyy kuitenkin muistaa, että tässä vasta kausi käynnistyy, eikä yhdenkään joukkueen peli ole vielä uomissaan. Nythän se todellinen testi on vasta edessä.

Avausottelussa vastaan asteleva Remix sijoittui siis viime kaudella 2. divisioonassa kahdeksannelle sijalle, 10 joukkueen sarjassa. Isokyröläisjoukkue olisi voinut kuitenkin löytyä korkeammalta sarjataulukosta, sillä joukkue pelasi useita niin sanottuja yhden maalin otteluita. Vastassa on siis haastava avausvastustaja.

– Sieltä tulee kaukaloon erinomaisen asenteen omaava nippu, jolla riittää jalkaa. Remixiä voisi hyvinkin kuvailla kovaksi vastahyökkäysjoukkueeksi.

– Harjoitusotteluissa ja Suomen Cupissa meillä tuli vielä hieman liikaa helppoja henkilökohtaisia virheitä, joskin niitä saa ja pitääkin harjoituskaudella tulla. Ne on kuitenkin pystyttävä minimoimaan. Meidän täytyy siis pystyä vastaamaan Remixin nopeuteen, mikäli me mielitään heti napata tilille se avausvoitto.

Ottelun kokoonpanot:

SBK

4   Arttu Hakamaa
7   Tuomo Juupaluoma
8   Topias Lehtola (C)
11   Mikael Rahkola
13   Joonas Sjöblom
16   Jarkko Kriikkula
21   Juha-Matti Kiviluoma (A)
25   Juhani Lehtonen
30   Joonas Olkkonen
35   Mika Ollonqvist (MV)
36   Antti Herrala (MV)
43   Ville Ojala
44   Kristian Heinänen
45   Miki Kattelus
66   Anssi Kulmala
70   Niklas Huhtaviita
77   Juha Kulmala (A)
88   Kari Pakkanen
92   Mikko Keski-Korhonen
97   Topias Luhtala

Marko Ollonqvist (valmentaja)
Timo Haapaniemi (huoltaja)

FBC Remix

1   Miikka Kuru (MV)
16   Juho Kallio
20   Jaakko Pienimäki
38   Markus Kuru
51   Ville Keko
55   Jarno Lintala
61   Jussi Keko
73   Tomi Båtman
80   Jarno Lehtonen
88   Jussi-Pekka Rantala (A)
91   Ilkka Salonen (C)
92   Timo-Jukka Koski
98   Ilkka Andsten

SBK – FBC Remix

Sunnuntaina 2.10., kello 16:00
Yhteiskoulun liikuntasali
Liput 5 euroa, kausikortti 35 euroa