SB Kauhajoen naiset pelasivat historiansa ensimmäiset ottelut Pohjanmaan 2. divisioonassa, kun avausturnaus miteltiin Kokkolan Hollihaassa.

SB Kauhajoen naiset päättivät kauden 2015-16 nousujuhliin, kun joukkue varmisti tasaisessa sarjassa 3. divisioonan voiton päätöskierroksella.

Päättyneenä viikonloppuna edessä olikin sitten SBK:n naisten historian ensimmäinen esiintyminen 2. divisioonassa. Paljon paremmin se ei olisi voinut sujua, sillä joukkue nollasi vastustajakseen asettuneen Nurmon Jymyn, joka sijoittui viime kaudella samaisessa sarjassa kolmanneksi. Loppulukemat kirjailtiin muotoon 2-0 ja naisten kausi sai siis tuhkimotarinamaisen alun.

Toisessa ottelussa vastassa oli kotikentällään pelannut Kokkolan Nibacos, joka oli avausvastustaja Jymyn kanssa viime kaudella 2. divisioonan jaetulla kolmossijalla. Kauden avausturnaus oli siis jo ennakkoon haastava, mutta naiset taistelivat urhoollisesti ”isompiaan” vastaan. Toisessa ottelussa taistelu ei kuitenkaan riittänyt aivan voittoon saakka, vaan tiukan väännön päätteeksi lopputulos kirjattiin Nibacoksen eduksi numeroin 3-2.

Vaikka SBK:n naiset eivät kyenneetkään ryöstämään avausturnauksesta täyttä pistepottia, oli turnauksen anti kuitenkin pelkästään positiivinen. Joukkue nimittäin osoitti ennen kaikkea itselleen, että se kykenee menestymään myös 2. divisioonatasolla, sillä harvoin nousijajoukkue kykenee haastamaan sarjan ennakkosuosikit sekä pelillisesti että tuloksellisesti jo avausturnauksessa.