Pohjanmaan 2. divisioonassa pelaava SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on julkaissut joukkueensa kaudeksi 2016-17.

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on vahvistunut selkeästi kaudesta 2015-16, jolloin joukkue pelasi 3. divisioonassa. Vaikka edellinen kausi siis päättyi nousujuhliin, hyppy 2. divisioonatasolle on iso ja sitä kautta myös uusien kiinnitysten tekeminen oli tärkeää.

Kevään ja kesän aikana sopimuksen SBK:n kanssa uusista pelaajista allekirjoittivat ISB Ilmajoen joukkueessa 2. divisioonassa kovaa jälkeä tehnyt kaksikko Joonas Sjöblom ja Juha-Matti Kiviluoma, joista jälkimmäinen on jo aiemmilta kakkosdivarikausilta varsin tuttu näky SBK-nutussa. Lisäksi paluumuuttajien listaan voidaan lisätä myös Joonas Olkkosen nimi, sillä hän vietti niin ikään viime kauden Ilmajoella.

Seinäjoelta mukaan tarttuivat puolestaan Kristian Heinänen ja Miki Kattelus. Toisiaan viime vuosina 4. divisioonassa ruokkineesta kaksikosta Kattelus on käynyt läpi SPV:n juniorimyllyn ja myös Heinänen on ollut samaisen seinäjokelaisseuran junioreiden mukana C-ikäiseksi saakka, kunnes siirtyi lopulta Nurmon Jymyn junioreihin ja murtautui sitä kautta 2. divaritasolle Jymyn edustusjoukkueessa. Molemmat ovatkin oivia lisiä joukkueeseen; toisin sanoen 4. divisioona on ollut tälle duolle täysin väärä sarjataso.

Muita hankintoja kesän aikana olivat Jurvasta SBK:n alakertaan saapunut Ville Ojala, hyökkäysosastolle Teuvalta siirtynyt Jarkko Kriikkula, SBK:n omista junioreista mukaan nostettu huippulupaava Lassi Lähdesmäki sekä parin kakkosjoukkueessa vietetyn kauden jälkeen edustukseen palannut Tuomo ”Juupa” Juupaluoma. Lisäksi maalivahtiosastolle tehtiin tärkeä kiinnitys Olli Syrjälän muodossa.

Jatkosopimusneuvottelut viime kauden rungon kanssa sujuivat – uusien pelaajahankintojen tapaan – positiivisissa merkeissä, sillä kaikki viime kauden avainpelaajat jäivät seuraan. Neuvottelut viimeisteltiin tyylillä, kun joukkueen ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuva Juha Kulmala raapusti elokuun loppupuolella nimensä jatkosopimuspaperiin. Ainoat lähtijät olivat Janne Hoppendorf, Janne Komsi ja Kristian Vähäkoski.

Valmennusjohdon osalta kuviot pysyivät käytännössä ottaen entisellään, sillä vetovastuu on edelleen kaksikolla Marko Ollonqvist & Anssi Kulmala, jotka vastaavat myös joukkueen taustatyöstä. Mukaan tuotiin kuitenkin lisäosaamista, sillä edustusta aikanaan 2. divisioonassa valmentanut Ilkka Kittilä liittyi mukaan keskiviikkotreenarin ja ”pelitapakonsultin” muodossa. Lisäksi joukkue kiinnitti kauden 2016-17 huoltajakseen Timo Haapaniemen.

Joukkueen kapteenina jatkaa viime kaudella SBK:n nousuun kipparoinut Topias Lehtola. Varakapteeneina toimivat oivalliset johtajantaidot omaavat Juha-Matti Kiviluoma sekä Juha Kulmala.

Edustusjoukkue teki farmisopimuksen 4. divisioonassa pelaavan miesten kakkosjoukkueen kanssa, joten joukkueiden välillä tullaan kauden mittaan näkemään pelaajaliikennettä.

SB Kauhajoen edustusjoukkueen pelaajarosteri kaudella 2016-17

Maalivahdit:

Antti Herrala
Mika Ollonqvist
Olli Syrjälä

Puolustajat:

Kristian Huhtaviita
Eero Kaski
Miki Kattelus
Ilkka Kittilä
Topias Lehtola (C)
Topias Luhtala
Ville Ojala
Joonas Olkkonen
Kari Pakkanen

Hyökkääjät:

Arttu Hakamaa
Kristian Heinänen
Niklas Huhtaviita
Tuomo Juupaluoma
Mikko Keski-Korhonen
Juha-Matti Kiviluoma (A)
Jarkko Kriikkula
Anssi Kulmala
Juha Kulmala (A)
Juhani Lehtonen
Lassi Lähdesmäki
Mikael Rahkola
Joonas Sjöblom

Valmennus:

Anssi Kulmala
Marko Ollonqvist
Ilkka Kittilä

Huolto:

Timo Haapaniemi