SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue tulee kokemaan kaudeksi 2016-17 täydellisen ulkoasupäivityksen.

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on esiintynyt jo useamman vuoden ajan oransseissa peliasuissa. Peliasut uudistettiin aikanaan ensimmäisellä 2. divisioonakaudelle ja siitä lähtien värimaailma on ollut sama.

Menestys 2. divisioonassa ei ole kuitenkaan ollut aiemmilla yrittämillä toivotunlaista, joten moni asia on tehty viime kauden päätteeksi tulleen sarjanousun jälkeen erilaisella tavalla kuin aiemmin. Jo pelkästään pelaajisto on vahvistunut, ja rosteri ennen kaikkea laajentunut, valmennusjohtoa on vahvistettu, tavoitteellisuutta nostettu aiemmista vuosista ja nyt siis myös värimaailma uudistuu.

– Me näimme, että nyt on oikea hetki uudistaa edustusjoukkueen toiminta kokonaisuudessaan, ja siihen kuuluu nyt siis myös tämä ulkoasupäivitys, edustuksen valmennuksessa ja taustajoukoissa mukana oleva Marko Ollonqvist kommentoi asiaa.

– Meidän uusi kotiasu tulee olemaan värimaailmaltaan mustavalkoinen. Palataan vähän niin kuin ajassa taaksepäin, kunnioittaen omia perinteitämme, mutta oleellinen ero on se, että uusi kotipaita tulee olemaan kuvioltaan pystyraitainen.

SBK:n kotiasun lisäksi myös aiemmilta kausilta tuttu harmaa vieraspaita menee vaihtoon. Tilalle tulee kuvioltaan samanlainen pelipaita kuin kotiasun osalta, mutta värimaailma on punamusta.

– Vierasasun kohdalla asioita täytyy miettiä aina myös vähän käytännön syistä, eli toisin sanoen pohtia, että minkälaisilla kotiasuilla muut joukkueet sarjassa pelaavat. Toki haluttiin myös vierasasussa kokeilla jotain hieman erilaista, joten sitä kautta päädyttiin meille ennestään tuntemattomaan punaiseen väritykseen.

Peliasujen lisäksi myös maalivahtien asustus, college-asut ja ulkoiluasut menevät uusiksi.

Poikkeuslupa myönnettiin

Aiempina 2. divisioonakausinaan edustusjoukkue on pelannut kotiottelunsa uudessa Koulukeskuksen salissa. Nyt edessä on kuitenkin paluu takaisin joukkueen vanhaan kotipyhättöön, yli Yhteiskoulun saliin.

– Kevään aikana alettiin puhua siitä, että kuinka hienoa olisi, kun saataisiin pelata niin sanotusti omassa salissa. Saataisiin siis rakennettua oma kotipyhättö, Ollonqvist kertaa.

– Sitten päätettiin lähteä hakemaan poikkeuslupaa, koska vanha sali on muutaman metrin pienempi kuin SSBL:n säännöt vaativat. Todennäköisyydet saada poikkeuslupa, kun vieressä komeilee uusi sali, olivat kuitenkin meille tulleen tiedon mukaan noin prosentin luokkaa. Meillä oli kuitenkin vahvat perustelut ja sitä kautta se poikkeuslupa sitten myönnettiin. Siitä kiitos kuuluu Salibandyliitolle, koska siellä oikeasti ymmärrettiin, miten tärkeä asia tämä poikkeuslupa meille oli.

SBK-leirissä paluuta vanhaan saliin pidetäänkin tietynlaisena lottovoittona.

– Tosiasiahan nyt on se, että siellä ei olosuhteet ole ihan sillä samalla tasolla kuin uudessa salissa, mutta sitten taas se selkeä positiivinen puoli on se, että vanhassa salissa yleisö saadaan paljon lähemmäksi itse tapahtumia ja sen myötä tunnelma paranee huomattavasti.

– Uudessa salissahan fanien tuominen kentän läheisyyteen ei ollut kaukalon mittojen vuoksi mahdollista, mutta se sali nyt onkin rakennettu käytännössä ottaen koripallolle.

Ollonqvist lupaileekin, että vanhasta salista tulee sanan varsinaisessa muodossa todellinen kotipyhättö.

– Väittäisin, että se on yksi vaikeimmista paikoista pelata. Ensinnäkin SBK on nyt kauhajokisten ihmisten huulilla ja sehän tiedetään, että täällä fanikulttuuri on todella intohimoista. Toisekseen pelialustana vanha parketti ei ole aivan sieltä moderneimmasta päästä ja se tulee aiheuttamaan monelle vastustajalle päänvaivaa.

– Kyllä sitä on tässä vuosien varrella kuullut vastustajien pelaajien päästävän aikamoisen määrän ärräpäitä meidän parketista ja meillehän se sopii, kun vastustajalla menee pahasti noinkin pinnalliset asiat tunteisiin. Ja onhan meillä ensi kaudella myös oma faniryhmä, joka sekoittaa vastustajien palettia entisestään.