SBK sai haluamansa, kun 2. divisioonatasolla edustuksen kaikkien aikojen pistelinko Juha-Matti Kiviluoma palaa Kauhajoelle.

SB Kauhajoen edustusjoukkueen taustajoukot ovat valmistelleet kaikessa hiljaisuudessa todellista kaappausta, kun tavoitteena on ollut tuoda takaisin Juha-Matti Kiviluoma, SBK:n historiassa eniten 2. divisioonassa tehopisteitä nakutellut hyökkääjä, takaisin Kauhajoelle.

Epäviralliseen sopimukseen päästiin jo kevään mittaan, mutta tuossa vaiheessa arkielämän askareet asettivat vielä kysymysmerkkejä siirron toteutumisen ympärille. Lopulta kuitenkin kaikki yksityiskohdat astuivat uomiinsa ja niinpä Kiviluoman allerkirjoitus saatiin sopimuspapereihin.

– Tämä on meille ehdoton ilonpäivä, koska ei ”Junnin” kaltaisia kavereita todellakaan kasva jokaisella oksalla, SBK:n edustuksen valmennusryhmään kuuluva Anssi Kulmala toteaa.

Ei kasva ei, ja siitä kielivät jo pelkästään Kiviluoman tehopistelukemat SBK-nutussa: hän on edustanut SBK:ta 2. divisioonassa yhteensä kolmen kauden ajan, pelannut sinä aikana 39 ottelua ja tehtaillut niissä tehot 42+31=73. Pistekeskiarvo ottelua kohden on siis ”vaatimattomasti” 1.87.

Kiviluoma edusti SBK:ta kaudet 2012-2015, kunnes hän siirtyi viime kaudeksi pelaamaan ISB Ilmajoen väreihin 2. divisioonaa. Siellä 26-vuotias hyökkääjä pelasi 16 ottelua ja tehopisteitä syntyi entiseen malliin, kun kokonaissaldo kauden päätteeksi oli 10+15=25, oikeuttaen seuran sisäisessä pistepörssissä jaettuun kolmanteen sijaan.

SBK on nyt tehnyt ISB:stä kaksi todella kovaa kiinnitystä, kun aiemmin keväällä julkaistiin 19-vuotiaan Joonas Sjöblomin siirto Kauhajoelle. SBK siis nappasi paikallisvastustajan rosterista kaksi melkoista pistelinkoa, sillä ”Sjöbi” oli jakamassa Kiviluoman kanssa ISB:n sisäisen pistepörssin kolmossijan.

– Luonnollisesti Junni ja Sjöbi tuovat meille melkoisen määrän tulivoimaa mukanaan, mutta täytyy muistaa, että he ovat iso apu muutoinkin: molemmat ovat erittäin kokonaisvaltaisia yksilöitä, jotka pystyvät pelaamaan niin yli- kuin alivoimaa ja tarpeen tullen myös tehopisteiden rinnalla pimentämään vastustajan kirkkaimmat nimet, Kulmala päättää.

SBK julkistaa kauden 2016-17 pelaajarosterin aivan lähiaikoina, joskin muutamia lisäyksiä saatetaan vielä julkaisupäivän jälkeen nähdä. Erityisesti puolustusosastolle haetaan vielä muutamaa täsmähankintaa, sillä Kristian Vähäkosken ja Henri Haapalan sopimukset purettiin heinäkuun aikana yhteisymmärryksessä pelaajien kanssa.