Viime kaudella ISB Ilmajoen sisäisessä maalipörssissä kakkoseksi sijoittunut Joonas Sjöblom (kuvassa vasemmalla) siirtyy SB Kauhajoen väreihin.

SB Kauhajoen edustusjoukkue teki kautta 2016-17 silmällä pitäen kovan luokan kaappauksen, kun joukkue pääsi tänään sopimukseen Joonas Sjöblomin siirtymisestä SBK-paitaan.

Sjöblom, joka on lähtöisin Teuvalta, edusti viimeiset kaksi kautta Pohjanmaan Kakkosdivarin kärkiporukoihin kuuluvaa ISB Ilmajokea.

Ensimmäisellä kaudellaan Sjöblom mahtui kokoonpanoon 13 ottelussa, iskien niissä tehot 1+6. Päättyneellä kaudella nähtiinkin sitten todellinen läpimurto, kun 18-vuotias nuorukainen iski 18 otteluun tehot 18+7.

– Aivan mahtavaa päästä tiedottamaan tällaisesta uutisesta. Me haluttiin Joonas tänne jo pari vuotta sitten, mutta silloin kelkka kallistui Ilmajoen suuntaan. Nyt saatiin kuitenkin mitä haluttiin, ja onhan Joonas mennyt tässä parin viime kauden aikana aivan käsittämättömän paljon pelaajana eteenpäin, SBK:n päävalmentajana toimiva Marko Ollonqvist kommentoi tuoreeltaan uutta hankintaa.

Sjöblom sijoittui viime kaudella iskemillään 18 maalilla ISB:ssä, joka jäi vain pisteen päähän divarikarsinnoista, maalipörssin kakkosijalle. 25 tehopisteellään hän jakoi puolestaan seuran sisäisen pistepörssin kolmossijan.

– Kyllähän me saadaan Joonaksesta äärimmäisen kova vahvistus hyökkäyspäähän. Mutta se täytyy ehdottomasti sanoa, että samassa paketissa me saadaan paljon muutakin; kyseessä on valmentajan unelmapelaaja, joka pystyy pelata jokaisessa mahdollisessa tilanteessa.

– Kyseessä on ennen kaikkea fiksu pelaaja, jonka voi heittää kaukaloon puolustamaan johtoasemaa tai tappiotilanteessa käynnistelemään takaa-ajoa. Lisäksi erikoistilannepelaaminen, eli ylivoima- ja alivoimapelaaminen ovat kunnossa.

”Jokaisesta matsista pisteet kotiin”

Sjöblom siirtyi siis vain 17 vuoden iässä pelaamaan Kakkosdivaritasolle ja löi siellä välittömästi läpi. Kuten todettua, päättynyt kausi oli kuitenkin se todellinen läpimurtokausi.

Neuvottelut SBK-paitaan siirtymisestä käynnistyivät maalis-huhtikuun aikana ja kuluvan kuun alkupuolella järjestetty tryout-tapahtuma sai nuoren miehen vakuuttuneeksi siitä, että Kauhajoella ollaan menossa oikeaan suuntaan.

– Luonnollisesti oma arkielämä on aina osa päätöstä ja aloitan nyt kesällä armeijan. SBK istuu siis niiltä osin omiin kuvioihin hyvin.

– Mutta kyllä päätöksen taustalla oli ennen kaikkea se, että SBK:ssa vaikuttaa olevan todella hyvä tekemisen meininki. Kyseessä oli siis samanaikaisesti sekä paras että järkevin vaihtoehto. Odottavaisin mielin tässä ollaan.

Sjöblom on pelaajana äärimmäisen nöyrä ja tekee pyyteettömästi töitä joukkueensa eteen. Ei siis ollutkaan yllätys, että hyökkääjänä pelaavan nuorukaisen kommentit olivat hyvin joukkuepainotteisia, kun häneltä kyseltiin ensi kauden tavoitteista.

– Henkilökohtaisella tasolla tavoitteena on oikeastaan se, että pystyn kehittymään pelaajana, paikat pysyy ehjänä ja kykenen auttamaan joukkuetta omalla tekemiselläni.

– Joukkueen suhteen odotan puolestaan sitä, että jokaisesta matsista lähdetään hakemaan pisteet kotiin ja tietenkin hyvän meiningin täytyy pysyä koko ajan.

SBK-valmentaja Ollonqvistin luonnehdinnat uudesta suojatistaan kuultiinkin jo, mutta millaisena pelaajana Sjöblom sitten näkee itse itsensä?

– Pelaajana kova työmoraali, pyrin sekä kannustamaan että tsemppaamaan muita ja lisäksi laukaus ja pelisilmä ovat kohtuullisen hyvällä tasolla.

Valokuva: Jussi Niukkala