SB Kauhajoen edustusjoukkue saa takaisin kaikkien aikojen pisteykkösensä, kun Tuomo Juupaluoma allekirjoitti pelaajasopimuksen.

SB Kauhajoen edustusjoukkueen leirissä vietetään tällä hetkellä melkoisen iloista kevättä: eilen julkaistiin puolustajalegenda sekä Eero Kasken jatkosopimus että Ilkka Kittilän liittyminen valmennustiimiin ja tänään päästään julkaisemaan Tuomo ”Juupa” Juupaluoman paluu edustuksen remmiin.

Juupa on pelannut viimeiset kaksi kautta SBK:n kakkosjoukkueessa, mutta lopulta jäähdyttely ei maistunut.

– Kyllä sitä oli aika finaalissa parin viime vuoden myötä. Ei tuo jäähdyttely ollut oikein mun hommaa. Mä haluan tehdä tosissani tätä hommaa, Juupa toteaa.

– Muhun oltiin yhteydessä ensiksi valmennuskuvioiden osalta ja siitä tämä homma lähti sitten liikenteeseen. Päätin lähteä tryoutille kattomaan, että miltä se meno näyttää ja siellä oli kyllä kaikin puolin niin positiivinen meininki päällä, että pelaaminen oli taas kivaa.

Legendaarinen numero 7 on pelannut käytännössä ottaen SBK:n paidassa koko uransa ja nähnyt koko seuran elinkaaren.

– Kyllähän mä oon ne kaikki hyvät ja huonot ajat nähny. Nyt voi sanoa,  että tällä hetkellä puhutaan taas hyvistä ajoista.

”Olihan se kivaa vanhan tutkaparin kanssa”

Ennen siirtymistään SBK:n kakkosjoukkueeseen, Juupaluoma oli pitkään todellinen vastustajien painajainen, kun hän latoi palloja tutkaparinsa Anssi Kulmalan kanssa verkkoon. Tryoutin toisena päivänä kaksikko istutettiin yhteen ja homma lähti samantien toimimaan.

– Olihan se kivaa päästä pelaamaan sen vanhan tutkaparin kanssa. Me tiedetään Anssin kanssa toisemme pelityylit niin hyvin, että sitä tietää melkein sokkona laittaa pallon oikeaan paikkaan.

Juupa myöntää avoimesti, että sillä, kuten myös Eero Kasken jatkopäätöksellä, oli iso vaikutus jatkopäätökseen.

– Eeron kanssa ollaan vuosikaudet painettu hommia yhdessä. Ollaan hyviä kavereita ja totta kai sillä oli vaikutusta, että Eero tähän mukaan lähti.

Edustuksen päävalmentajana toimiva Marko Ollonqvist oli mielissään, saatuaan Juupaluomalta positiivisen päätöksen puhelimitse.

– Ihan niin kuin Juupakin jo totesi, niin itse asiassa valmentaja-asialla tässä lähdettiin liikenteeseen. Kyselin Juupaa mukaan valmennusjohtoon, mutta sitten sieltä löytyi myös pelihaluja.

– Avoimin ovin toivotin hänet, totta kai, tryoutille ja yllätyin tosi positiivisesti. Itse asiassa en enää ihmettele sanontaa, että ”hyvä viini vain paranee vanhetessaan”.

Valmentajakuviot haudattiinkin siinä vaiheessa, kun Juupa latoi tryoutilla pöytään sellaiset näytöt, että oksat pois.

– Kyllä me sitä pitkään mietittiin vielä tryoutin jälkeenkin, että otetaanko Juupa mukaan valmennukseen. Anssin kanssa kuitenkin sitten todettiin, että pelaajavalmentajan taakka on kohtuullisen raskas hoidettava ja sen myötä haluttiin, että Juupa pääsee keskittymään puhtaasti pelaamiseen.

– Ja totuushan on se, että Juupa on yksi meidän joukkueen kokeneimmista pelaajista, joten kyllä sieltä tulee sitten palautetta, jos siltä näyttää. Kaiken kaikkiaan ollaan todella tyytyväisiä tähän lopputulemaan.

Kuten todettua, on Juupaluoma SBK:n kaikkien aikojen tehokkain pelaaja, sillä miehen lavasta on irronnut vuosien varrella huimat tehot 95+169.