40 vuotta tänä vuonna täyttävä puolustajalegenda Eero Kaski on SB Kauhajoen edustusjoukkueen oma ”teemuselänne”.

SB Kauhajoen edustusjoukkue sai mieluisia uutisia, kun alustavasti viime kauden päätteeksi salibandyuransa päättänyt puolustajalegenda Eero Kaski pyörsi päätöksensä, ja ilmoitti valmennusjohdolle jatkavansa pelaajauraa vielä ainakin vuodella.

– Viime kauden päätteeksi tankki oli tyhjä ja ajattelin, että kyllä se oli tässä, Kaski aloittaa pohjustuksensa.

– Pikkuhiljaa alkoi kuitenkin tulla sellainen fiilis, että kyllä sitä haluaisi ainakin vielä kerran pelata Kakkosdivaria.

Kaski otti yhteyttä edustuksen päävalmentajana toimivaan Marko Ollonqvistiin ja lähetti tulemaan kysymyksen, että ”jos sitä vielä jatkaisi pelaamista, niin mahtuisiko sitä edelleen joukkueeseen?”.

– Olihan tämä nyt yksi helpoimmista päätöksistä tehtäväksi. Avosylin toivottelin Eeron takaisin, Ollonqvist toteaa.

– Itse olen Eeroa selkeästi nuorempi, mutta olen viimeiset 15 vuotta seurannut hänen tekemistä enemmän tai vähemmän läheltä, niin valmentajana, joukkuekaverina kuin pakkiparinakin ja edelleen ne jalat tikkaavat samaan tahtiin.

Kauteen 2016-17 valmistautuessa SBK-leirissä oikeastaan ainoa mietintää aiheuttanut tekijä on ollut juuri joukkueen alakerta. Nyt julkaistava uutinen oli siis valmennusjohdolle enemmän kuin mieluinen.

– Eero on edelleen huikea pelaaja ja meidän johtavia puolustajia. Pallollinen osaaminen on jotain sellaista, joka on todella vaikea korvattava, ja nyt meidän ei tarvitse sitä pohtia.

”Timanttinen uutinen”

Eero Kaski, joka on SBK:n miesten kaikkien aikojen pistepörssissä sijalla kolme tehoin 92+94, on totuttu näkemään edustusjoukkueen pelipaidassa jo legendaariseksi numeroksi muodostunut #94 selässään. Tulevalla kaudella tilanne saattaa olla kuitenkin toinen.

– En tiedä, jos sitä ottaisi näin juhlavuoden kunniaksi numeron 40 selkään, Kaski vitsaili ikäänsä viitaten.

SBK-alakerrassa Kasken rooli on ollut vuosien saatossa merkittävä ja myös joukkueen sisällä uutinen otettiin todella iloisin ja huojentunein mielin vastaan.

– Timanttinen uutinen. Eero on sen verran iso pallollinen voimavara, että tämä on huippujuttu, edustuksen kokeneeseen kaartiin niin ikään lukeutuva Kari Pakkanen iloitsi.

Nyt julkaistu jatkosopimusuutinen ei jää päivän uutisrintamalla kuitenkaan ainoaksi, Ollonqvist lupailee.

– Kauhajoki-lehden haastattelussa lupailin valmentajauutisia ja niitä tullaan saamaan myöhemmin tänään, Ollonqvist myhäilee salamyhkäisenä.