SB Kauhajoen edustusjoukkueen järjestämä kaksipäiväinen tryout-tapahtuma käynnistyy tänään, perjantaina.

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue palasi vuoden mittaisen 3. divisioonavisiitin päätteeksi hienolla tavalla takaisin Pohjanmaan 2. divisioonaan, kun kausi päättyi 15 ottelun tappiottomaan putkeen.

Nyt valmistautuminen syys-lokakuussa käynnistyvään sarjakauteen 2016-17 on jo kovaa vauhtia käynnissä.

– Kyllä tässä taustatöitä tehdessä menee valtaosa ajasta, SB Kauhajoen päävalmentajana toimiva Marko Ollonqvist kommentoi ensi kauden suunnitelmia.

– Meillä on melkoinen tekemisen meininki päällä ja me aiotaan tehdä tulevasta kaudesta niin sanotusti se kaikkien aikojen kausi.

Tulevan viikonlopun aikana katseet kääntyvät erityisesti pelaajarintamalle. Edustusjoukkue nimittäin järjestää kaksipäiväisen tryout-tapahtuman, joka käynnistyy perjantaina ja jatkuu lauantaina.

– Todella hyvät fiilikset on viikonlopun suhteen. Kiinnostus meitä kohtaan on ollut selvästi aiempia vuosia voimakkaampaa ja se on tietysti todella positiivinen signaali.

Tryoutilla tullaan näkemään niin seuran entisiä pelaajia, tulevaisuuden lupauksia kuin myös täysin uusia naamoja.

– Tällä hetkellä ilmoittautuneita on 17, joista valtaosa pääsee molempina päivinä paikalle. Osan kanssa ollaan arkielämän kiireiden keskellä joustettu ja niinhän sen pitääkin mennä.

Mutta millaisia nimiä tryoutilla sitten tullaan näkemään?

– Ei sitä voi oikein vielä tässä vaiheessa alkaa nimiä heittelemään julkisesti. Sen aika on sitten siinä vaiheessa, kun on nimet papereissa.

– Mutta kyllä tässä sen verran voi paljastaa, että mukana on kakkosdivaritasolle ihan eliittipelaajia. Ja pakkokin se on olla, koska me tullaan olemaan ensi kaudella voittava joukkue. Rehellisyyden nimissä on nimittäin sanottava, että pari edellistä kakkosdivarikautta eivät ole oikein palvelleet ketään. Ei kukaan halua taistella putoamista vastaan.

Vaikuttaa siis siltä, että SBK:n edustuksen ympärillä puhaltavat myönteiset muutosten tuulet ja tämän allekirjoittaa myös Ollonqvist.

– Kyllä me lähestytään tätä kautta ihan eri tavalla kuin niitä aiempia. Ennen tuota kolmosdivarikautta (viime kausi) päätettiin, että lähdetään rakentamaan uutta tulemista ja sitä tehdään positiivisuuden kautta. Meillä oli viime kauden porukassa huikea henki päällä ja siitä halutaan pitää eittämättä kiinni.

Tryoutia voi tulla seuraamaan paikan päälle kuka tahansa ja tässä on vielä kertaalleen viikonlopun ohjelma:

SBK Edustus – Tryout (8.-9.4.2016)

Perjantai 8.4.2016

18:30: Kokoontuminen Yhteiskoulun salissa (vanha sali)
18:45: Ulkolämmöt (ulkovarustus)
19:25: Palaveri
19:40: Lajitreeni/peliosuus
21:00: Päätöspalaveri

Lauantai 9.4.2016

15:00: Kokoontuminen Yhteiskoulun salissa (vanha sali)
15:15: Ulkolämmöt (ulkovarustus)
16:00: Palaveri
16:20: Lajitreeni/peliosuus
17:50: Päätöspalaveri/pelaajakohtaiset keskustelut