SB Kauhajoen miesten edustusjoukkueen visiitti kolmosdivariin jäi vain vuoden mittaiseksi.

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on noussut Kakkosdivariin kaudeksi 2016-17 ja näin ollen joukkueen taival astetta alemmalla sarjatasolla jäi vain vuoden mittaiseksi.

Edustus lähti Kannuksessa pelattuun kauden päätösturnaukseen kahden pisteen karkumatkalta kakkossijalla majailleeseen SPV:n kakkosjoukkueeseen nähden. Kaikki oli siis omissa käsissä, ja kun SPV vielä hävisi omista otteluistaan toiseen, tarkoitti se SBK:n osalta sitä, että kahdesta ottelusta täytyi saada kasaan ainoastaan yksi piste.

– Tuollainen tilanne on vähän kuin kaksiteräinen miekka: toisaalta tiedät tarkalleen, että mitä sinun tulee tehdä, ja kaikki on omissa käsissä, mutta mikäli se piste ei irtoa jo ensimmäisestä ottelusta, muuttuu tilanne haastavaksi, edustuksen päävalmentajana toimiva Marko Ollonqvist kävi tilannetta läpi.

Pahimmat pelot olivatkin käydä toteen päätösturnauksen ensimmäisessä ottelussa vaasalaista Amerikaartoa vastaan. SBK iski päätöserän alkajaisiksi vajaaseen minuuttiin kaksi maalia, ja karkasi jo 6-2-johtoasemaan, mutta kun ottelua oli jäljellä hieman yli kolme minuuttia, oli vastustaja hiipinyt jo maalin päähän.

– Meidän peli ailahteli aivan liikaa. Päästettiin johtoasemassa liiallinen hyvänolon tunne puseroon ja nopeasti vastustaja oli jälleen mukana pelissä.

SBK kuitenkin taisteli ottelusta niukan 6-5-voiton ja näin ollen varmisti jo ennen päätöspeliään nousun takaisin sarjatasoa ylemmäksi.

– Kyllähän sitä oli samalla tyhjä ja huojentunut fiilis. Kaudelle asetettiin tasan yksi tavoite ja se toteutui.

Päätösottelussa SBK kaatoi ISB Ilmajoen kakkosjoukkueen todellisen maali-iloittelun lukemin 15-8 ja nousi lopulta Kakkosdivariin selvällä neljän pisteen erolla kakkoseksi sijoittuneeseen SPV:hen nähden.

Jotain edustuksen huikeasta kaudesta kertoo se, että 17. lokakuuta pelatun kauden toisen turnauksen jälkeen joukkue ei hävinnyt otteluakaan ja kausi päättyi huikeasti 15 tappiottomaan otteluun.

– Onhan se aika uskomaton saavutus, mutta tästä se työ vasta alkaa. Takana on hieno kausi ja meillä on vakaa usko siihen, että myös edessä päin odottaa niin ikään hieno kausi.

– Emme me lähde Kakkosdivariin enää taistelemaan putoamista vastaan, vaan lähdetään haastamaan jokainen joukkue, kiusaamaan niitä ja katsotaan sitten, että missä kauden päätteeksi ollaan. Tietenkin nöyryys säilyy meidän toiminnassa aina, ja ensi syksyyn on vielä pitkä matka, mutta kyllä totuus on se, että me halutaan pitää tästä nykykulttuurista kiinni ja voittaa, Ollonqvist paaluttaa loppuun.