SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue lähtee kauden neljään viimeiseen otteluunsa sarjakärjessä.

Viime kausi päättyi SBK:n edustusjoukkueen osalta karvaalla tavalla: joukkue putosi sarjaporrasta alemmaksi, kun se hävisi niukasti karsintaottelut kokeneelle Kokkolan Jymylle.

Siinä, missä salibandyn 2. divisioonassa ottelut pelataan yksittäisinä, on 3. divisioonassa sarjajärjestelmä turnausmuotoinen. Niinpä joukkueella oli totuttautuminen yhden ottelun sijaan kahteen otteluun päivässä, ensimmäistä kertaa sitten kauden 2012-13.

– Kyllähän se näkyi heti meidän ensimmäisessä turnauksessa, edustusta kolmatta kauttaan valmentava Marko Ollonqvist kelailee alkukauden tapahtumia läpi.

– Ensimmäinen ottelu pelattiin hyvin, mutta sitten parin tunnin tauko teetti sen, että jalat jäivät pukukoppiin, ja lopputuloksena oli ikävä tappio tällä hetkellä meitä pisteen verran perässä olevalle SPV:lle.

Vielä toisessakin turnauksessa joukkueella oli omat hankaluutensa ja kolmen pelatun ottelun jälkeen tilillä oli murheellisesti kaksi tappiota. Sen jälkeen pelaajisto ei ole kuitenkaan juuri taakseen katsellut ja tällä hetkellä edustusjoukkue on voittanut huikeat 11 perättäistä ottelua. Historiankirjoja ei ole sentään tarkisteltu, mutta kyseessä on mitä todennäköisimmin koko seurahistorian pisin voittoputki.

– Kun saatiin muutama perättäinen voitto alle, niin sitä kautta urheilusta hyvinkin tuttu lumipalloefekti lähti käyntiin. Pelaajien itseluottamus nousi korkealle tasolle ja se on näkynyt jatkuvasti meidän tekemisessä. Ja mikä parasta, niin me ollaan pystytty voittamaan otteluita hieman huonommallakin pelillä. On päivänselvää, että jossain kohtaa kautta tulee se hieman huonompi vaihe ja silloin joukkue oikeastaan mitataan toden teolla, Ollonqvist jatkaa.

Ratkaisun hetket käsillä

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue oli tositoimissa viimeksi viime viikonloppuna, kun sillä oli järjestettävänään kotiturnaus, jossa siis meno jatkui voitokkaana.

– Mukavasti oli väkeä paikalla ja hienoa, että pystyttiin sen viime kevään karvaan karsintatappion jälkeen antamaan pari voittoa yleisölle. Nyt katseet on kuitenkin suunnattu jo vahvasti tulevaan.

SBK:lla onkin edessään kuluvan kuun 27. päivänä kauden tärkein turnaus, jossa pelataan todella isoista asioista. Tällä hetkellä joukkue on nimittäin varmistanut vähintään kakkossijan sarjassa, mikä oikeuttaa nousukarsintoihin.

Sen sijaan suoran nousun 2. divisioonaan tarjoavan ykkössijan kohtalo on vielä auki. Piikkipaikasta kauhajokisten kanssa kamppailee seinäjokelainen SPV ja joukkueet kohtaavat toisensa nimenomaan seuraavassa turnauksessa, joka järjestetään Seinäjoella sijaitsevalla Qmax Arenalla.

– Kauden tärkein peli ehdottomasti kyseessä, eikä meille kelpaa mikään muu kuin voitto. Meidän vähimmäistavoite tälle kaudelle oli kakkossija, joka tuo karsintapaikan, ja se ollaan nyt saavutettu. Tosiasia on kuitenkin se, että me halutaan se suora nousu takaisin 2. divariin ja nyt se on sitten meistä kiinni, että miten homma hoidetaan. Hyvällä fiiliksellä lähdetään ja toivotaan, että myös lopputulos on sen mukainen, Ollonqvist päättää.

Edustusjoukkueen kausi päättyy 12. maaliskuuta Kannuksessa pelattavaan turnaukseen.