SB Kauhajoen naisten joukkue nousi seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa Kakkosdivariin.

Vuodesta 2008 alkaen Pohjanmaan 3. divisioonassa pelannut SB Kauhajoen naisten joukkue on noussut historiansa aikana ensimmäistä kertaa Kakkosdivariin.

Naisten nousu varmistui kauden päättäneessä turnauksessa Kaskisissa, jossa vastassa oli sarjassa viimeiseksi jäänyt Jalasjärven Jalas ja sekä SBK:n että Kristiinankaupungista tulevan SC Saragozan pahimpana haastajana sarjataulukon osalta toiminut Kauhavan Wisa.

Ensimmäisessä ottelussa SBK otti helpohkosti 7-3-lukemin Jalaksen päänahan, mutta pisteet eivät irronneet ilman takaiskuja, sillä osa kauhajokisten pelaajista loukkaantui ottelussa.

Toiseen otteluun, joka oli samalla koko kauden 2015-16 tärkein, SBK joutui lähtemään siis osittain vajaamiehisenä. Kun myös Wisa-ottelu tuotti hyvin nopeasti lisää loukkaantumismurheita, oli tilanne oli todella tukala.

– Eipä meillä tainnut siinä olla kuin kuusi kenttäpelaajaa jäljellä, SBK:n naisten valmentajana toimiva Anssi Kulmala kävi tapahtumia lävitse.

SBK pelasi kuitenkin sisukkaasti ja nappasi ottelusta upean taistelun päätteeksi 3-3-tasapelin. Se riitti, sillä Wisa jäi Kauhajoen naisista sarjataulukossa pisteen päähän, ja näin ollen SBK:n naiset nousivat kaudeksi 2016-17 Kakkosdivariin.

– Kyllä se sellaista taistelua oli, kun pelaajia oli niin vähän, että sitä oli koko ajan enemmän tai vähemmän sydän kurkussa. Onneksi kuitenkin kestettiin, napattiin se tasuri ja sehän riitti, Kulmala hehkutti jälkikäteen.