SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue esiintyy kotikaukalossaan poikkeuksellisesti jo perjantaina, kun SPV Seinäjoelta saapuu vierailulle.

Normaalisti edustusjoukkueen löytää perjantaisin Yhteiskoulun salista vain harjoitusten muodossa, mutta tällä kertaa perjantai-ilta tarjoaa yleisölle jännittävän runkosarjan päätösottelun SBK:n ja SPV:n välillä.

Sinällään se, että kumpiko ottelun vie nimiinsä, ei vaikuta enää sarjatilanteeseen, mutta kaukalossa on satavarmasti ehkä kaksi motivoituneempaa joukkuetta kuin koskaan: kauhajokisille tämä on pudotuspeleihin valmistava kenraaliharjoitus ja vieraaksi saapuva seinäjokelaisnippu puolestaan hakee voitokasta päätöstä kaudelleen.

– Kyllä tämä on meille kauden tärkein peli. Meillä kevät jatkuu, mikä on hieno asia, joten tämä on yksi tärkeä etappi isolla tiellä eteenpäin, valmentaja Marko Ollonqvist kommentoi tulevaa ottelupäivän alla.

SBK lähtee otteluun seitsemänneltä sijalta, mutta etenee siis siitä huolimatta pudotuspeleihin, sillä SPV ja SB Vaasan kumpikaan joukkue ei saa karsia noususta sarjaporrasta ylöspäin. Minkälaisen arvosanan siis runkosarja jättää tässä vaiheessa.

– Kyllä tässä seiskassa mennään. Arvosanaa laskee se, että meillä on kuluvalta kaudelta vain kolme voittoa, mutta samaan aikaan sitä nostaa se, että ollaan kyllä pystytty laittamaan tässä sarjassa kampoihin jokaiselle joukkueelle.

– Tuolla on 3-4 sellaista ottelua, jotka meidän olisi pitänyt tähän päälle vielä voittaa, mutta maalin pelit kääntyivät tappioiksi. Upeinta tässä joukkueessa on kuitenkin se, että niiden kohdalla ei annettu pään notkahtaa, vaan koko ajan ollaan jatkettu eteenpäin kevään pelit mielessä ja nyt ollaan sitten ottelun päässä siitä hetkestä.

– Täytyy korostaa myös sitä, että tosipelien alkaessa menneillä ei ole enää merkitystä. Reitillä, joka sinne on kuljettu, ei ole siis sinällään merkitystä, koska kaikki ovat siinä kohtaa samalla viivalla. Näinhän se menee lajissa kuin lajissa, kun pudotuspelit alkavat.

Miksi sitten SPV-peli on niin tärkeä ottelu tulevan kannalta?

– Karsinnat ylöspäin käynnistyy jo tuossa viikon päästä, mikä tarkoittaa sitä, että hirveästi tässä ei päästä treenaamaan. Kaikki aika, mitä kaukalossa vietetään, on siis tällä hetkellä äärimmäisen tärkeää aikaa meille.

– Eihän tässä tietenkään mitään ihmeitä enää tässä vaiheessa kautta taiota, mutta paljon voidaan pieniä yksityiskohtia hioa ja ne ovat todella tärkeitä juttuja. Täytyy myös muistaa se, että SPV:llä on kasassa todella hyvä joukkue, joka tykkää pitää palloa ja tekee perusasiat todella hyvin, joten kaikin puolin SPV on todella hyvä vastustaja meille tulevaa silmällä pitäen. Täytyy kuitenkin varoa, että ajatukset ei karkaa liikaa viikon päähän.

Tulkaa siis kaikki tarkistamaan SBK:n vireystila vielä ennen kevään tosipelejä. Tanssit käynnistyvät Yhteiskoulun parketilla huomenna, perjantaina, kello 19:00.

 

SBK – SPV

Perjantaina 3.3.2017, klo 19:00
Yhteiskoulun liikuntasali
Liput 5 euroa