SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on varmistanut paikkansa 2. divisioonan pudotuspeleissä, jotka ovat osa karsintaa Divariin.

SBK ei onnistunut varmistamaan pudotuspelipaikkaansa vielä perjantai-iltana Vaasassa, kun se hävisi todella tiukan taistelun päätteeksi SB Vaasa Young Boysille lukemin 8-5.

Pudotuspelipaikka sai kuitenkin sinettinsä, kun SB Vaasa II kävi murskaamassa vieraskaukalossa FBC Remixin lukemin 15-7. Lopputuloksen myötä Remix ei voi enää ohittaa SBK:ta sarjataulukossa.

Isokyröläisjoukkueella on vielä teoriassa mahdollisuudet nousta tasapisteisiin SBK:n kanssa, mutta kauden keskinäiset ottelut kääntävät kelkan ”meidän” eduksi.

Kyseessä on historian ensimmäinen kertaa, kun SBK:n miesten edustusjoukkue lähtee karsimaan noususta Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Divariin.

SPV vastaan runkosarjan päättävässä kotiottelussa

SBK kohtaa runkosarjan viimeisellä kierroksella Seinäjoen Peliveljet. Ottelu pelataan tulevana perjantaina, kello 19:00 alkaen, kuten yhtä ottelua lukuun ottamatta myös kaikki muut päätöskierroksen ottelut.

SBK pääseekin otteluun täysin paineettomassa tilassa ja SPV:n kohtaaminen toimii erinomaisena kenraaliharjoituksena tuleviin pudotuspeleihin.

– Siinä pelissä päästään pudotuspelipaikan varmistuttua keskittymään paljon pieniin yksityiskohtiin meidän tekemisessä ja samalla saadaan vielä kerran mahdollisuus katsastaa meidän kentällisiä ennen tosipelien alkua, Ollonqvist pohtii.

Vaikka runkosarja onkin tuottanut enemmän tappioita kuin voittoja, on SBK-leirissä katse ollut koko ajan pudotuspeleissä.

– Tietyllä tapaa voisi sanoa, että meillä ei ole ollut niinkään tulospaineita runkosarjassa. Ollaan siis pystytty koko ajan keskittymään siihen, että meidän peli paranee koko ajan.

– Tietenkin voittoa ollaan haettu jokaisessa ottelussa, ja tappiot ovat syöneet juuri sopivan pahasti, mutta samaan aikaan tähtäin on ollut koko ajan siinä, että meidän peli on parhaimmillaan keväällä. Toki sinnekin on vaadittu tietty määrä pisteitä.

Päätöskierroksen myötä ratkeaa sitten se, että kenet SBK saa vastaansa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Otteluparit muodostuvat siten, että sarjaykkönen valitsee kolmesta muusta pudotuspeleihin selviytyneestä joukkueesta vastustajansa ja tämän jälkeen kahdesta jäljelle jääneestä joukkueesta muodostuu toinen ottelupari.

– Ihan sama, kuka tulee vastaan. Meille kausi käynnistyy toden teolla pudotuspeleistä, eikä siinä ole enää runkosarjalla mitään merkitystä. Kaikki joukkueet tässä täytyy pitkälle edetäkseen voittaa, joten samapa tuo, että mistä aloitetaan.

– Sekä Nibacosta, MLT:tä ja TU:ta vastaan ollaan pärjätty keskinäisissä kohtaamisissa pelillisesti. Meillä on myös tiedossa se, että mitä osa-alueita parantamalla pystytään myös voittamaan mikä tahansa kyseisistä joukkueista.

Kaiken kaikkiaan fiilikset joukkueessa ovat nyt todella korkealla, koska palkinto kovasta työnteosta odottaa edessä.

– Laitetaan pari pykälää lisää koneeseen ja pistetään vilkkua päälle, kuuluivat pelaajana ja valmentajana toimivan Anssi Kulmalan sanat.

Näin nousukarsinnat etenevät (SBK:n näkökulmasta):

  • 1. Kierros: Pohjanmaan lohkosta muodostetaan kaksi otteluparia, joissa paremmuus ratkaistaan Paras kolmesta -systeemillä (kahdella voitolla jatkoon)
  • 2. Kierros: Edellisen kierroksen otteluparien voittajat kohtaavat toisensa ja paremmuus ratkaistaan Paras kolmesta -systeemillä
  • 3. Kierros: Kustakin Suomen alueellisesta lohkosta jatkossa on tässä vaiheessa yksi joukkue; joukkueita on yhteensä kahdeksan. Näistä kahdeksasta joukkueesta muodostetaan neljä otteluparia, joissa paremmuus ratkaistaan Paras kolmesta -systeemillä
  • 4. Kierros: Edellisen kierroksen neljästä voittajasta muodostetaan kaksi otteluparia, joissa paremmuus ratkaistaan Paras kolmesta -systeemillä; Näiden kahden otteluparin voittajat nousevat Divariin