SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue sai sunnuntaina Yhteiskoulun saliin, kotiparketin tansseihin, vieraakseen sarjaa dominoineen Kokkolan Nibacoksen.

Ottelun avauserä oli hyvin tarkkaavaista peliä. Etenkin vierasjoukkue Nibacos keskittyi siihen, että se ei ottanut turhia riskejä, kun taas SBK:n puolelta muutama riskinotto kostautui. Vaikka erä oli kokonaisuudessaan todella tasainen, käyttivät kokkolalaiset maalipaikkansa paremmin hyväkseen ja tauolle lähdettiin 3-1-vierasjohdossa.

Ottelun toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia etenivät hyvin samankaltaisissa merkeissä kuin avauserä, mutta sen jälkeen Nibacos-leirissä laitettiin seuraava vaihde silmään ja SBK:lle tämä tuli yllätyksenä.

Kyseinen yllätys heijastui suoraan myös kaukalon tapahtumiin ja kotijoukkueella oli vaikeuksia saada omaa pelinrakenteluaan käyntiin. Lopulta tämä konkretisoitui vieraiden ylivoimana, ja vaikka SBK-pelurit taistelivat urhoollisesti, helähti taululle 1-4-lukemat vain 13 sekuntia ennen jäähyn päättymistä.

Pari minuuttia myöhemmin Nibacos siirtyi neljän maalin karkumatkalle. Tässä vaiheessa valmentaja Marko Ollonqvist otti aikalisän, minkä jälkeen SBK kilisteli tolppia, kuten pariin otteeseen aiemminkin erässä. Maaleiksi asti se ei kuitenkaan riittänyt

”Kaksi kolmesta toteutui”

Päätöserään SBK:n olikin sitten lähdettävä hakemaan maaleja riskillä. Ketjuja mullistettiin pariin eri otteeseen ja ajoittain Nibacos oli hankaluuksissa hanakasti päälle iskeneen kotijoukkueen kanssa, jonka pallollinen pelaaminen parani päätöserään.

Kiriksi asti SBK ei saanut päätöseräänsä muodostettua, vaan joukkueet iskivät maaleja lähestulkoon tasatahtiin. Kolmas erä kirjattiin Nibacokselle 4-3-lukemin ja summerin soidessa taululla seisoivat numerot 4-9.

– Tiedettiin, että tänään voittoon tarvitaan hyvää maalivahtipeliä, vahvaa puolustuspelaamista ja tehokasta viimeistelyä. Kaksi kolmesta toteutui – maalivahti- ja puolustuspelaaminen – mutta viimeistely ontui, Ollonqvist mietti pelin tauottua.

– Tietenkin kehut täytyy antaa erittäin hyvälle vastustajalle; ei Nibacos ole turhaan sarjakärki. Hienosti malttoivat pitää palloa ja vastustaja ei yksinkertaisesti ottanut missään kohtaa niin sanottuja turhia riskejä.

Vaikka lopputulos ei ollutkaan aivan sitä, mitä SBK ottelusta hamusi, antoi ottelu paljon kotijoukkueelle.

– Kyllä me saadaan revittyä tästä todella paljon irti. Jo heti alkuun voin sanoa, että jos me maltetaan puolustaa näin kärsivällisesti ja kurinalaisesti, niin voin väittää, että me ollaan todella vaikea voitettava kenelle tahansa.

– Puolustuspelaaminen on tämän kalenterivuoden aikana parantunut tuntuvasti. Toki siinä riittää edelleen tehtävää ja esimerkiksi tässä pelissä päästetyistä maaleista on useampi karsittavissa pois. Toki täytyy muistaa, että virheiltä ei välty yksikään joukkue.

SBK jäi Nibacoksen kynsissä neljään maaliin, mutta se ei anna aihetta minkäänlaiseen paniikkiin.

– Maalien puuttumisesta en niinkään olisi huolissani, koska se puoli on ollut koko kauden ajan kunnossa ja tällä kertaa nyt ei vain uponnut, Ollonqvist päättää.

SBK:lta maalinteossa kunnostautuivat Joonas Sjöblom, Kari Pakkanen, Juhani Lehtonen ja Kristian Heinänen. Tehokkaimmat olivat tehot 1+1 mieheen nakuttaneet Heinänen ja Lehtonen. SBK-maalilla huippuvireessä ollut Olli Syrjälä venyi reikäpallon tielle 43 kertaa.

Maalintekijöistä erityismaininnan ansaitsee Pakkasen iskemä maali, joka syntyi lähivaparista ilmaveivillä (löytyy ottelukoosteesta kohdasta 3:05 alkaen). Mikäli sitä edeltäneet hetket jäivät yleisöltä huomaamatta, kävi SBK-peluri vaihtamaissa mailaansa juuri ennen vapaalyönnin antamista.

Tilastot

04:12   0-1   Salo (Palovaara)
10:23   1-1   Sjöblom (Lehtonen)
12:19   1-2   Palovaara
15:30   1-3   Niemi (Kauppila)
34:54   1-4   Lehtinen (Peltoniemi) YV
36:57   1-5   Lehtinen (Peltoniemi)
42:46   1-6   Peltoniemi (Lehtinen)
47:32   1-7   Tiilikainen (Niemi)
49:43   2-7   Pakkanen (Heinänen)
52:39   2-8   Honkaniemi
53:55   3-8   Lehtonen (N. Huhtaviita)
56:04   3-9   Paloaho (Honkaniemi)
58:26   4-9   Heinänen (Lehtola)

Torjunnat:

Olli Syrjälä (SBK) 10+18+15=43
Jan-Olov Backlund (Nibacos) 7+7+11=25

Jäähyt:

SBK 1×2 min
Nibacos 0x2 min

Ottelukooste: