SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue alkaa muotoutua päivä päivältä valmiimmaksi tulevaa 2. divisioonakautta 2016-17 silmällä pitäen.

SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue on päässyt viime aikoina tiedottamaan tiiviisti pelaajarintamalla tapahtuneista sopimuksista ja hankinnoista. Sama meininki jatkui tänään, kun joukkue teki sopimukset puolustaja Henri Haapalan (etualalla) sekä hyökkääjinä viihtyvien Kristian Heinäsen (vasemmalta toinen) ja Miki Katteluksen (keskellä) kanssa.

Koko kolmikko siirtyy Kauhajoelle seinäjokelaisesta Sisusta, jossa he ovat viime kaudet pelanneet.

Sisu pelaa Pohjanmaan alueella 4. divisioonaa, mutta edustuksen päävalmentajana toimivan Marko Ollonqvistin mukaan kyseinen sarjataso on nyt sopimuksen tehneelle triolle aivan väärä.

– Kyllähän sekä Henrillä, Kristianilla että Mikillä on annettavaa korkeammilla sarjatasoilla. Heillä on kaikilla pitkä salibandytausta ja kokemusta myös kovemmista ympyröistä.

– Ei meidän olisi mitään järkeä ottaa miehiä tähän vain rivin jatkeeksi, vaan kyllä siellä pitää olla osaamista ja luonnollisesti myös intohimoa SBK-paitaa kohtaan.

Sisu iski viime kaudella 18 sarjaotteluun 89 osumaa. Näistä yli kolmasosa syntyi kyseisen kolmikon lavasta. 21-vuotias Kattelus oli joukkueen tehokkain pelaaja pistein 18+9, 24-vuotias Heinänen seurasi heti kakkosena tehoin 10+14 ja 23-vuotias Haapala merkkautti puolustajan tontilta pisteet 4+5.

– Mikin näen selkeänä kahden suunnan pelaajana, jolla on siis avuja sekä puolustus- että hyökkäyspäässä. Kristian on puolestaan selkeästi vahvimmillaan pallollisena ja Henri puolestaan tuo meille alakertaan varmuutta sekä myös pallollista osaamista, Ollonqvist analysoi tuoreita kiinnityksiä.

Kyseinen kolmikko lunasti paikkansa SBK-nutussa kaksipäiväisen tryoutin kautta, missä lähes 20 uutta kasvoa oli antamassa näyttöjä.