SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue kärsi pudotuspeleihin valmistavassa viimeisessä runkosarjaottelussaan tappion SPV:lle.

Ensimmäinen erä, kuten niin monta kertaa aiemminkin kuluvan kauden aikana, eteni tasaisissa merkeissä ja itse asiassa SBK:n haluamalla tavalla. Ensimmäisen 20 minuutin jälkeen taululla komeilivatkin isäntien 3-1-johtolukemat, kun maalipuiden väliin pallon naulasivat Joonas Olkkonen, Arttu Hakamaa sekä tulikuumassa vireessä oleva Joonas Sjöblom.

Toisen erän avausminuuteilla SPV tuli todella kovaa päälle ja etenkin vieraiden Vesa Kohtala oli kuin myrkkyä isännille: hän takoi toiseen erään luonnollisen hattutempun – siis kukaan muu pelaaja ei tehnyt välissä maaleja – ja vieraat veivät keskimmäisen erän nimiinsä tyylipuhtaasti 4-0.

Päätöserässä SBK haki totta kai kirivaihdetta päälle, mutta tällä kertaa vaihdelaatikko yski enemmän tai vähemmän. Myös päätöserä meni vieraille selkein 4-1-lukemin ja näin ollen seinäjokelaisnippu korjasi kaksi vieraspistettä maalein 9-4. SBK:n ainokaisesta vastasi illan toisellaan Sjöblom.

SBK sekoitti ottelussa odotetusti ketjujaan ja tämän mahdollisti esimerkiksi avainhyökkääjien poissaolot. Sivussa olivat muun muassa alavartalovammasta kärsivä Juha Kulmala ja työkiireiden vuoksi poissa ollut Mikko Keski-Korhonen.

Vaikka runkosarja päättyikin tappioon, saattoivat ottelun jälkeen paikalle jääneet katsojat noteerata kauden kovimman SBK-huudon, joka kajahti ilmoille pikaisen palaverin jälkeen. Tuossa palaverissa katseet suunnattiin jo tulevaan ja kieltämättä ajatukset olivat jo itse ottelunkin aikana ensi viikon Kokkolan reissussa.

 

 

SBK siis kohtaa ensi perjantaina käynnistyvissä pudotuspeleissä runkosarjan voittaneen Nibacoksen. Ottelusarja ratkeaa kahdella voitolla.

Tilastot:

02:10   0-1   Yli-Juuti (Reunamäki)
07:45   1-1   Olkkonen (Kattelus)
10:40   2-1   Hakamaa (Lähdesmäki)
16:39   3-1   Sjöblom (Lehtonen)
21:14   3-2   Kohtala (Jämbäck)
24:36   3-3   Kohtala (Jämbäck)
35:10   3-4   Kohtala (Saari)
39:42   3-5   Välisaari AV
43:57   3-6   Yli-Juuti (Lehtola)
45:27   3-7   Keskinen (Yli-Juuti)
47:14   4-7   Sjöblom (Lehtola)
52:09   4-8   Keskinen (Reunamäki)
57:50   4-9   Kohtala TM

Torjunnat:

Mika Ollonqvist (SBK) 12+11+7=30
Saku Källi (SPV) 4+9+7=20

Jäähyt:

SBK 2×2 min
SPV 2×2 min

Ottelukooste: