SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue ajautui TU-vierasottelun alla pahaan flunssakierteeseen, joka piti useat joukkueen tärkeät pelaajat sivussa viime viikonlopun ottelusta.

Flunssan vuoksi sivussa olivat puolustajat Topias Lehtola ja Miki Kattelus sekä hyökkääjä Niklas Huhtaviita. Varusmiespalvelukuviot pitivät puolestaan sekä Mikael Rahkolan että Topias Luhtalan sivussa ja heidän lisäkseen kokoonpanosta puuttuivat muista syistä Arttu Hakamaa, Kristian Heinänen, Tuomo Juupaluoma ja Ilkka Kittilä.

Jotain tilanteen tragikoomisuudesta kertookin se, että valmentaja Marko Ollonqvist joutui pukemaan otteluun puolustajan roolissa ja maalivahti Olli Syrjälä puolestaan löytyi kokoonpanoluettelosta sentterin tontilta. Kaiken kukkuraksi neljästä pelissä olleessa varsinaisesta puolustajasta peräti kaksi oli kipeänä ja myös hyökkäyspäässä oli flunssan kourissa olleita pelaajia.

SBK lähti kuitenkin otteluun ennakkoluulottomasti ja ehdottomasti taistelemaan pisteistä. Alku näyttikin lupaavalta, kun kauhajokelaisjoukkue karkasi Toholammilla 3-1-erätaukojohtoon Mikko Keski-Korhosen, Juha Kulmalan ja Joonas Sjöblomin osumilla, hiljentäen lähes 300 hengen kotiyleisön.

Valitettavasti hyvä alku ei kuitenkaan kantanut, vaan TU otti isännän otteet toisessa erässä. Joukkue vastasikin toisen erän kaikista neljästä osumasta ja karkasi 5-3-johtoon. Tästä SBK ei toipunut, vaan päätöserän jälkeen taululla olivat loppulukemat 9-4.

Itse lopputulos valehteli kuitenkin melkoisesti. SBK:lla oli nimittäin ottelussa reippaasti maalintekopaikkoja, vaikka pelin hallinta olikin isännillä, ja hieman paremmalla onnella ottelu olisi ratkennut vasta aivan kalkkiviivoilla.

– Ei tässä päätä kannata missään nimessä painaa pensaaseen. Lähtökohdat eivät olleet todellakaan parhaat mahdolliset ja hienosti taisteltiin. Viimeistely oli se suurin murheenkryyni. Maalin peli tämä oli; se vain repesi lopussa, kuten niin usein käy, kun otetaan riskejä. Näin tällä kertaa – ensi viikolla mennään taas, Ollonqvist summasi ottelun yhteen.

Ottelussa debyyttinsä teki vasta 17-vuotias Lassi Lähdesmäki, joka oli kuluvalla kaudella ollut kertaalleen aiemmin kokoonpanossa, mutta ei tuolloin ollut kolmessa pelaavassa kentällisessä.

– Lassi teki huikean debyytin. Ihan käsittämätön kaveri kyseessä. Eikä tässä ollut mistään poissaoloista kyse, vaan Lassi on viime aikojen treeniesityksillään ja kakkosjoukkueessa antamillaan näytöillä ansainnut tämän.

– Ei aivan heti olisi uskonut, että kyseessä on 17-vuotias debytantti. Tekeminen molempiin suuntiin oli vahvaa, ja jos oltaisiin naulattu paremmin paikoista, niin Lassilla olisi nyt merkintöjä sekä maali- että syöttösarakkeessa. Edessä on upea tulevaisuus, Ollonqvist hehkuttaa suojattiaan.

Ottelun tilastot:

07:22   0-1   Keski-Korhonen (Lehtonen)
08:27   0-2   J. Kulmala (Kriikkula)
14:11   1-2   Vähähyyppä (Haapaniemi)
14:35   1-3   Sjöblom
21:12   2-3   Seppälä (Kopsala)
24:59   3-3   Kotila (Seppälä)
27:11   4-3   Haapaniemi (Keskisipilä)
36:28   5-3   Haapaniemi (Jämsä) YV
47:59   5-4   Kiviluoma (Kriikkula)
51:15   6-4   Haapaniemi (Keskisipilä)
52:21   7-4   Vähähyyppä (Seppälä)
54:12   8-4   Kopsala YV
56:28   9-4   Tila (Uusitalo)

Torjunnat:

Antti Herrala (SBK)
Janne Tuikka (TU)

Jäähyt:

TU 1×2 min
SBK 4×2 min