SB Kauhajoen miesten edustusjoukkue kohtaa huomenna, lauantaina, kello 16:00 käynnistyvässä ottelussa TU:n.

SBK aloitti kautensa hurmosmaisen kotiyleisön edessä kolme viikkoa sitten, kun vastaan asteli FBC Remix. Ottelu päättyi jännittävien hetkien päätteksi isäntien jatkoaikavoittoon 7-6-lukemin ja näin ollen kausi sai lupaavan alun.

Kaksi viikkoa sitten SBK vieraili Vaasassa, erittäin vahvan SB Vaasan kakkosjoukkueen vieraana. Avauserä maksoi lopulta maali-iloittelussa pisteet, kuten osittain myös luvattoman heikko tuomaritoiminta etenkin ottelun loppuhetkillä, ja lopputuloksena oli valitettava 13-12-tappio.

Tässä vaiheessa kautta takana on siis kuusi pelattua erää ja kaksi niistä SBK on uinunut vielä talvi- tai tässä tapauksessa syysuntaan. Nyt tähän haetaan ehdottomasti muutosta.

– Kyllä meidän tavoitteena on nyt ehdottomasti pystyä siihen täyteen 60 minuutin otteluun. Valmistautumisen on siis oltava parempaa ja se lähtee jo tämän päivän treenien kautta, valmentaja Marko Ollonqvist pohtii.

– Me ollaan osoitettu kahdessa ensimmäisessä ottelussa olevamme vastustajille todella vaarallinen joukkue. Kunhan vain saadaan se ehjä ottelu, niin sen jälkeen meitä on vaikea pysäyttää.

Iso haaste edessä

Vaikka vastaan asettuva TU on aloittanut kautensa kahdella tappiolla, se ei kerro juuri mitään. Toholampelaiset on nimittäin rankattu ennakkokaavailuissa aivan sarjan kärkipäähän ja pelaamissaan otteluissa joukkueella on ollut vastassaan niin ikään samoille sijoille ennakoidut Nibacos ja Mailattomat.

SBK:n näkökulmasta katsottuna edessä on siis melkoisen iso haaste, joka on kuitenkin tehty ylitettäväksi.

– Kyllä tässä on jo alkukaudesta selvinnyt, että yhtäkään helppoa ottelua tässä sarjassa ei ole. Todella tasainen sarja kaiken kaikkiaan, Ollonqvist analysoi.

– TU on erittäin taitava ja vaarallinen joukkue, ja etenkin heidän ylivoima on todella vaarallinen. Kyllä me tähän peliin lähtökohtaisesti altavastaajia ollaan, mutta se nyt ei taas toisaalta kiinnosta meitä millään tavalla. Meillä on sen verran kova nippu kasassa, että ei sillä vastustajalla ole sinällään mitään merkitystä.

Anssi Kulmala, pelaajavalmentaja, puolestaan varoittelee ”vihaisesta” TU:sta.

– Varmasti sieltä tulee vastaan ärsytetty joukkue. Heillä on kasassa kaikkien aikojen joukkue ja kaksi tappiota on ollut satavarmasti valtaisa pettymys. He hakevat tästä ottelusta uutta suuntaa kaudelleen, joten meillä tulee olemaan todella haastava iltapuhde edessä. Mutta totta kai voitto on ainoa tavoite.

SBK:n Top 5 -pistepörssi:

1. Mikko Keski-Korhonen (4+2)
2. Juha Kulmala (3+1)
3. Niklas Huhtaviita (2+2)
4. Joonas Sjöblom (2+2)
5. Juhani Lehtonen (1+3)

 

SBK – TU

Lauantaina 22.10., kello 16:00
Yhteiskoulun liikuntasali
Liput 5 euroa
Huom! Jokaisella tapahtumaan osallistuvalla mahdollisuus voittaa kausikortti!